- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

ODKB će pomoći Tadžikistanu u slučaju zaoštravanja situacije na granici sa Avganistanom

© Foto : Press-služba CVO / Uđi u bazu fotografijaKonvoj ruskih oklopnih vozila na poligonu u Tadžikistanu u blizini granice sa Avganistanom
Konvoj ruskih oklopnih vozila na poligonu u Tadžikistanu u blizini granice sa Avganistanom - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Situacija praktično duž čitavog perimetra granica zemalja Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) ostaje teška, izjavio je generalni sekretar organizacije Stanislav Zas.
„Situacija na tadžikistansko-avganistanskoj granici danas je nepovoljna, ali tadžikistanski graničari u potpunosti kontrolišu granice zemlje“, rekao je Zas novinarima nakon sastanka.
On je napomenuo da su sve zemlje-članice ODKB-a jedinstvene u mišljenju i još jednom su potvrdile zajednički stav: „u slučaju pogoršanja situacije na južnim granicama ODKB-a Tadžikistanu će biti pružena sva potrebna vojna i vojno-tehnička pomoć“.
Zas je dodao da će 16. septembra na sastanku Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB-a biti detaljno razmotreni predlozi o sprečavanju mogućih pretnji iz Avganistana.
Na sastanku ministara spoljnih poslova ODKB-a, ministara odbrane i šefova saveta bezbednosti razgovarano je o vojno-političkoj situaciji u regionu kolektivne bezbednosti i njenom uticaju na bezbednost država-članica ODKB.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala