- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Italijani otkrili rusku „smrtonosnu kombinaciju“ – košmar za Ameriku

© Sputnik / Russian Ministry of Defence / Uđi u bazu fotografijaRuski dron "ohotnik" u pratnji Su-57
Ruski dron ohotnik u pratnji Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Ruska jurišna bespilotna letelica „Ohotnik“ dokazuje superiornost Moskve nad Vašingtonom na nebu, piše italijanski portal „L'Anti diplomatiko“.
Prema mišljenju autora članka, bespilotne letelice će imati odlučujući značaj u uslovnom ratu u budućnosti. Najnapredniji modeli, opremljeni „stelt“ tehnologijom uskoro će biti u rangu sa najsavremenijim lovcima.
Kako se navodi, ruske bespilotne letelice izazivaju ozbiljnu zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država. Pritom, prema rečima italijanskog novinara, američki vojnici se suočavaju sa „objektivnim ekonomskim poteškoćama“ i „zaostaju za Rusijom na nekoliko frontova odjednom“.

„Izgleda da se dominacija Sjedinjenih Američkih Država na nebu bliži kraju. Rusija, kao i Kina, grabe napred i ne nameravaju da se zaustavljaju“, navodi novinar, ukazujući na „rusku smrtonosnu kombinaciju“ bespilotne letelice „Ohotnik“, koju je okarakterisao kao „košmar za SAD“, i lovca pete generacije Su-57.

Kako kaže, obe letelice se u paru odlično nadopunjuju.
„Bespilotna letelica proširuje radarsko polje lovca i omogućava mu da uništi protivnika bez ulaska u njegovu zonu PVO“, objasnio je novinar.
Dron „Ohotnik“ izveo je prvi let zajedno sa lovcem Su-57 u jesen 2019. godine. Polučasovni let je održan u okviru programa testiranja „Ohotnika“.
„Ohotnik“, koji je napravio konstruktorski biro „Suhoj“, trebalo bi da postane prvi teški dron sa udarnim funkcijama u Oružanim snagama Rusije.
Ruski jurišni dron Ohotnik - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Ruskim „nevidljivim“ dronovima upravljaće lovac pete generacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala