- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Haos u Ljubljani: Bakljama na parlament, policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima /video, foto/

© AP Photo / Markus SchreiberSlovenačka policija
Slovenačka policija - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Demonstranti protiv korona mera sukobili su se sa policijom na Trgu republike u Ljubljani. Učesnici protesta tražili su ostavku vlade, bacali petarde i baklje na zgradu parlamenta, zbog čega je policija bacila suzavac. Demonstranti su nastavili sa bacanje pirotehnike, pa je policija upotrebila vodene topove.
Pre protesta organizatori su pozvali na mirno okupljanje, ali dogodio se incident kada je jedan od učesnika bacio flašu na jednog od policajaca koji su obezbeđivali skup i promašio, piše slovenačko „Delo“.
Demonstranti su se približili zgradi parlamenta, a policija je pojačala kordone.
Tada su demonstranti zapalili baklje i počeli da ih bacaju na zgradu skupštine, centar Ljubljane nadletali su policijski helikopteri, a policija je bacila suzavac.
Demonstranti su se razbežali po ulicama Ljubljane, ali su se kasnije ponovo okupili i počeli da bacaju pirotehniku na zgradu parlamenta.
Upotrebljeni su vodeni topovi, dok su učesnici protesta nastavili da bacaju pirotehniku i petarde, kao i kamenice na policijsko vozilo.
Demonstranti su istakli dva zahteva: promenu mera za suzbijanje virusa korona u preporuke i raspisivanje vanrednih izbora. Skandirali su poruke kojima traže ostavke, kao i „vratite nam naš život, hoćemo slobodu“.
Slovenački policijac  - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
REGION
Incident na slovenačkoj nacionalnoj televiziji: Antivakseri upali u studio
Protest u Ljubljani protiv Janšine vlade /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala