- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Deset razloga zašto treba piti votku

© FotoliaVotka
Votka - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Svima je poznato da je votka štetna, ali da li ona može biti i korisna za organizam i koja su njena pozitivna svojstva?
1. Votka u domaćinstvu
U zavisnosti od bolesti potrebno je upotrebljavati male količine votke sa propolisom, lekovitim travama i orašastim plodovima.
Tinktura votke sa propolisom se koristi prilikom kožnih oboljenja, sa glogom normalizuje srčani rad i poboljšava rad krvotoka.
Votka sa božurom i đurđevkom pomaže u eliminisanju nesanice i uznemirenosti.
Kao tonizirujuće sredstvo se primenjuje sa zlatnim korenom i eleouterokokom (trnovito grmlje).
Potrebno je imati u vidu da tinkture može prepisati samo doktor u skladu sa vrstom bolesti. Trudnicama i deci je votka zabranjena.
2. Analgetik prilikom povreda
U slučaju da nemamo ništa drugo osim votke, onda se njom može isprati rana ili se može popiti mala količina kao sedativ posle stresa. Najvažnije je da se koristi minimalna doza od oko 30 grama. Votka ujedno može da ubrza i srastanje kostiju.
Zabranjeno je da se alkohol primenjuje prilikom bilo kakve povrede glave. Čak i jedna čašica votke može dovesti do velikih posledica po zdravlje, pa i do smrti. Sve zavisi od tipa povrede mozga.
3. Protiv zubobolje
Votkom se ispiraju usta i ona se zadržava oko jedan minut na zubu koji boli.
4. Lečenje herpesa
Tinktura sa brezom se može piti pet puta dnevno po jedna kafena kašičica.
5. Protiv peruti
Korisno je kosu prati tinkturom koja se pravi od čaše vodke i dve kafene kašičice ruzmarina.
6. Protiv kašlja
Protiv kašlja se može popiti 20-25 grama votke sa medom ili malinama. U slučaju bronhitisa može se koristiti gusta smesa napravljena od votke i semenki bora sa šećerom. Ova smesa mora da odstoji dve nedelje, upotrebljava se tri puta dnevno po jedna kafena kašičica.
7. Za dobar san
Dovoljno je da se popije 30 grama votke. U slučaju da se doze vremenom povećavaju postoji opasnost da pređe u alkoholizam. Votka se ne sme piti ako imate dijabetes, bolesne bubrege, hepatitis, gastritis, kiselinu ili bolujete od kardiovaskularnih oboljenja.
8. Poboljšanje apetita
Mala čaša votke može pre obroka da poboljša apetit. To ne znači da se ona može piti tri puta na dan, pre doručka, ručka i večere.
9. Za zagrevanje
Votka aktivira rad kapilara, pa se u hladnim danima može koristiti za utrljavanje smrznutih delova tela. Potrebno je imati u vidu da se ne sme nanositi na grubu tkaninu jer se tako može povrediti koža i uneti infekcija u organizam. Međutim, ne preporučuju se obloge od sirćeta i votke za decu koja imaju povišenu temperaturu.
10. Za obloge
Obloge od votke se koriste prilikom upale srednjeg uha, bolova u mišićima i upale grla. Priliv krvi na tom mestu ubrzava procese u organima. Nikako se ne sme primenjivati na otvorenim ranama i prilikom gnojnih upala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala