- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusko veče u Londonu – i zvižduci za lažnog pobednika /foto, video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRomelu Lukaku
Romelu Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija, engleskog kluba u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča, uspešno je startovao put ka odbrani trofeja u Ligi šampiona, ali je trijumf nad ruskim Zenitom ostao u senci žestokih reakcija navijača londonske ekipe na pojavu predsednika UEFA Aleksandra Čeferina u tom gradu.
Divna ruska noć u Londonu – Čelsi je sjajnim izdanjem demonstrirao da će i ove sezone biti jedan od favorita za trofej, uprkos tome što je trijumf upisao samo sa jednim postignutim golom.
Važnije od toga, pogodak je postigao Romelu Lukaku koji se u klub vratio posle sedam godina i pokazao da Roman Abramovič i njegova prva saradnica Marina Granovska nisu pogrešili u izboru.
„Konačno imamo ubicu u napadu i to je sjajan osećaj“, glasio je jedan od komentara navijača Čelsija.
Zenit je pružio solidan otpor, više od toga nije moglo da se očekuje od tima trenera Sergeja Semaka, upisano je šest šuteva na gol Čelsija, ali je na njegovom golu bila „hobotnica“ u liku Eduarda Mendija.
Uz njega, u ekipi Tomasa Tuhela je briljirao Žoržinjo, gospodareći sredinom terena, a nova sjajna partija Hrvata Matea Kovačića svrstala ga je u red igrača koji bi mogli da budu pravo iznenađenje u sezoni.
Iznenađenje, međutim, nije bila reakcija navijača Čelsija na pojavu Aleksandra Čeferina, prvog čoveka UEFA na stadionu.
Slovenački advokat nije slučajno odabrao stadion Stamford Bridž za svoje prvo pojavljivanje u novoj sezoni Lige šampiona – Čelsi je, na čelu sa Abramovičem, praktično spasao to takmičenje odlukom da odustane od učešća u projektu Superlige.
Razlog za njegov boravak u Londonu je i uručenje trofeja zasluženih prošle sezone, ali navijači Čelsija nisu bili srećni što ga vide na terenu.
Čeferin je dobio gomilu zvižduka sa tribina, baš zbog dešavanja u vezi sa Superligom koja su ostala nerealizovana samo zahvaljujući reakciji, u prvom redu Romana Abramoviča, Čelsija i drugih engleskih klubova.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Ruska revolucija je spasla Evropu – uz poslednji pozdrav iz Moskve
Čeferin je pokušao da „pokupi kajmak“ i preuzme zasluge za to preuzimajući ulogu pobednika, ali je sasvim jasno – Čelsi je spasao UEFA i njega lično, iako je posle kompletne afere on našao „utočište“ u Pari Sen Žermenu, dozvoljavajući tom klubu da potroši više novca nego ikada i ugrozivši proklamovani princip finansijskog fer-pleja, čime je klub iz Pariza stigao u povlašćeni položaj.
A to navijači Čelsija, koji su direktno učestvovali u rušenju ideje o Superligi, neće tolerisati.
Bivši golman Čelsija, Petr Čeh - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala