- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Vežbe „Zapad 2021“: Uništavanje „militantskog“ logora i jedinstveni ruski sistem PVO /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri Mi-24 na vojnim vežbama "Zapad 2021"
Ruski helikopteri Mi-24 na vojnim vežbama Zapad 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
U okviru zajedničke belorusko-ruske strateške vežbe „Zapad 2021“ pripadnici motorizovane jedinice Zapadnog vojnog okruga Rusije blokirali su područje u okolini Bresta koje su zauzele uslovne ilegalne naoružane grupe, prenosi televizija „Zvezda“.
Motorizovane jedinice izvele su akciju zajedno sa helikopterima Mi-24 vojne avijacije i avionima Su-25 jurišne avijacije, koji su pogodili i sprečili uslovnog protivnika da učvrsti svoje položaje u naselju.
U isto vreme, televizija prenosi da je u okviru zajedničkih vežbi napravljen jedinstven sistem protivvazduhoplovne odbrane.
Sistem uključuje sve snage i sredstva za izviđanje, odbijanje neprijateljskih vazdušnih napada, pokrivanje vojnih grupa i, što je najvažnije, kontrolu svih sredstava iz jednog centra.
Podsetimo, zajedničke strateške vojne vežbe Rusije i Belorusije održavaju se svake druge godine. U vežbama će učestvovati oko 200.000 vojnika, na stotine jedinica tehnike, uključujući tenkove, oklopna vozila, brodove i avijaciju.
Manevri će se sprovoditi istovremeno na 14 poligona u dve zemlje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala