Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpske trobojke vijore se Kosovom i Metohijom /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk profilu da je na KiM sve spremno za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
„Srpske sredine širom KiM okićene su srpskom trobojkom, a naši građani s ponosom ističu srpsku zastavu! Nema svetije vrednosti za naš narod na Kosovu i Metohiji od sloge i jedinstva“, naveo je u objavi na Fejsbuk profilu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Srbija i Republika Srpska obeležiće sutra Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave manifestacijama na više mesta u Beogradu.
Sa Kalemegdana će se oko 17 časova čuti počasna artiljerijska paljba. Na Trgu republike građani će moći da vide defile „ustanika“, kulturno-umetnička društva, defile konjice... Trubači i konjica biće i na Slaviji, a sviraće i Marš na Drinu. Kod Vlade Srbije planiran je program tokom kojeg će komandir konjičke jedinice predati raport „vojvodi Živojinu Mišiću“.
Parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće Zakon o ćirilici. Zajednički praznik proslavljamo 15. septembra, na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front, prenose Novosti.
Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SRBIJA
Kad se zavijore srpske zastave: Simbolika praznika koji se prvi put obeležava 15. septembra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala