- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija ima „grupu smrti“, problem sa virusom, ali i legendu na golu

© Foto : Fudbalski savez SrbijeFutsal reprezentacija Srbije
Futsal reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Futsal reprezentacija Srbije igra u utorak, 14. septembra (17.00), igra protiv selekcije Irana utakmicu prvog kola Svetskog prvenstva u Litvaniji.
Srbija se nalazi u jako teškoj grupi u kojoj će, pored Irana, igrati Argentina, aktuelni svetski šampion, i Sjedinjene Američke Države.
Iran je prvi test na putu do nokaut faze takmičenja (dve selekcije iz grupe izboriće plasman u narednu rundu i četiri najbolje trećeplasirane iz svih grupa), a Srbiji je posle Tajlanda (2012) ovo druge učešće među odbaranim svetskim selekcijama.
„Prvenstvo sveta u Litvaniji za mene je prvo veliko takmičenje, ostvarenje sna od trenutka kada smo pre dve godine počeli kvalifikacije“, ističe Strahinja Petrov.
„Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana“, dodao je.
Srbija će se takmičiti bez prvog golmana Nemanje Momčilovića kome je konstatovan virus korona po dolasku u Litvaniju.
„Niko ne može da zamisli kako se osećam u ovom trenutku. Veoma sam razočaran, tužan i ljut, jer neću imati priliku da pomognem svojoj zemlji i svojim saigračima u ove tri utakmice. Moraću da nađem način i motivaciju, da posle ovog još jače treniram i da budem jači i bolji“, naveo je Momčilović.
Srbija je pronašla hitro rešenje, sjajnog Prokupčanina na golu Srbije zameniće njegov sugrađanin i legendarni prethodnik, Miodrag Miki Aksentijević.
Dobro izdanje u proverama sa Brazilom donelo je veliki optimizam u tabor naše selekcije, a jedan od najiskusnijih u sastavu Orlova Slobodan Rajčević ne krije da meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana Srbije u Litvaniji.
„Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bi mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana“, naglašava Slobodan Rajčević koji je bio učesnik Prvenstva sveta 2012. kada je domaćin bio Tajland.
„Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak“, zaključio je Rajčević.
Škotski sudija Džon Biton - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SPORT
Škot i Danac dele pravdu Zvezdi i Partizanu na startu evropske jeseni
Romelu Lukaku na debiju po povratku u Čelsi protiv Arsenala - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
SPORT
Romanova četa brani tron od evropskih „aždaja“
Lopta za futsal - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
SPORT
Srbija zbog virusa ostala bez golmana, ali – vraća se legenda!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala