- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Romanova četa brani tron od evropskih „aždaja“

© AP Photo / Ian WaltonRomelu Lukaku na debiju po povratku u Čelsi protiv Arsenala
Romelu Lukaku na debiju po povratku u Čelsi protiv Arsenala - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
U utorak 14. septembra kreće nova sezona Lige šampiona u kojoj titulu brani ekipa Čelsija, vlasnika ruskog oligarha Romana Abramoviča, koja je prethodne takmičarske godine u velikom finalu pobedila Mančester siti.
Iščekivanju je došao kraj – Liga šampiona se vratila. Mnogima omiljeno fudbalsko takmičenje kreće u 18.45 utakmicama između Sevilje i Salcburga, odnosno Jang Bojsa i Mančester junajteda.
U duelu španskog i austrijskog kluba blaga prednost je na strani Andalužana, dok je Junajted, predvođen Kristijanom Ronaldom, veliki favorit u Švajcarskoj.
Ronaldo se ovog leta vratio na „Teatar snova“ i u prvoj utakmici po povratku postigao je dva gola, čime je najavio spektakularnu sezonu u dresu voljenog kluba.
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena nalazi se u timu koji je otputovao u Švajcarsku i videćemo da li će od starta biti na terenu.
Ovi mečevi samo su zagrevanje za ono što sledi u 21.00, a to je šest utakmica, od kojih je jedna veliki klasik.

Utorak, Liga šampiona:

18.45 Sevilja – Salcburg
18.45 Jang Bojs – Mančester junajted
21.00 Barselona – Bajern
21.00 Čelsi – Zenit
21.00 Dinamo Kijev – Benfika
21.00 Lil – Volfsburg
21.00 Malme – Juventus
21.00 Viljareal – Atalanta
Oči fudbalske javnosti biće uprte na „Kamp Nou“ gde Barselona čeka Bajern. Minhenski klub favorit je protiv Katalonaca iz razloga što je Lionel Mesi napustio klub posle 20 godina.
Aktuelni šampion Evrope, ekipa Čelsija, dočekaće Zenit iz Sankt Peterburga i sve osim pobede biće iznenađenje, dok će naš Veljko Birmančević sa Malmeom pokušati da iznenadi Juventus.
Birmančević je bio jedan od najzaslužnijih što je švedski šampion u Ligi šampiona i na startu, iako se tako ne čini, imaju idealnog protivnika jer je „Stara dama“ očajno otvorila sezonu i posle tri meča u Seriji A ima samo jedan bod.
Zanimljivo će biti i u susretu Viljareala i Atalante gde se očekuje možda i najviše golova, dok su dueli između Dinama iz Kijeva i Benfike, odnosno Lila i Volfsburga nepredvidivi.
Munjevito prelazimo na parove koji se igraju u sredu.

Sreda, Liga šampiona:

18.45 Bešiktaš – Borusija Dortmund
18.45 Šerif Tiraspolj – Šahtjor
21.00 Atletiko Madrid – Porto
21.00 Klub Briž – PSŽ
21.00 Inter – Real Madrid
21.00 Liverpul – Milan
21.00 Mančester siti – Lajpcig
21.00 Sporting – Ajaks
Sreda nam donosi nekoliko interesantnih duela, a prvi je na programu u 18.45. Bešiktaš će dočekati Dortmund i očekuje se sjajan duel u Istanbulu.
Utakmica Šerifa i Šahtjora ne privlači mnogo pažnje, a onda od 21 sat slede dva klasika.
Inter, aktuelni šampion Italije, dočekaće Real Madrid, dok će Liverpul ugostiti Milan.
Na terenu nećemo gledati Luku Jovića koji će zbog zdravstvenih problema propustiti utakmicu, dok Aleksandar Kolarov konkuriše za meč, ali je malo verovatno da će se od starta naći na terenu.
Obe ekipe nalaze se u sjajnoj formi i trebalo bi da gledamo dobar meč.
Isto važi i za duel Liverpul Milan. „Rosoneri“ igraju sjajan fudbal, za vikend su slavili protiv raspoloženog Lacija i biće tvrd orah četi Jirgena Klopa.
„Redsi“ su u dobroj formi, retko primaju golove, baš kao i Milan, i, iako se očekuje dobar fudbal, biće tvrdo i verovatno ne sa mnogo golova.
Mnogo pogodaka očekuje se u duelu Sitija i Lajpciga. Dva tima koja gaje napadački stil, ali i ekipe koje se nalaze u različitim formama.
Lajpcig je neočekivano loše otvorio sezonu, ima svega tri boda iz četiri utakmice i mogao bi da posluži Sitiju kao „topovsko meso“. Ekipa Pepa Gvardiole posle poraza od Totenhema zaigrala je sjajno, nalazi se u seriji od tri pobede i veliki je favorit.
Veliki favorit je i Pari Sen Žermen koji gostuje Klub Brižu, i na ovom meču očekuje se debi Lionela Mesija u Ligi šampiona za pariski klub.
Naš Dušan Tadić sa Ajaksom igra u Lisabonu protiv Sportinga, dok će Atletiko Madrid, aktuelni šampion Španije, ugostiti Porto.

Favoriti

Više je klubova koji imaju najviše ambicije u Ligi šampiona, a izdvajaju se Mančester siti, Mančester junajted, Pari Sen Žermen, Bajern Minhen, Čelsi, Liverpul, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid.
Mnogo klubova, a samo jedno mesto, te nas očekuje jedna od najuzbudljivijih sezona u istoriji elitnog klupskog fudbalskog takmičenja.
Od pomenutih klubova nekoliko se izdvaja po kvalitetu, pre svega Siti i PSŽ, ali videli smo da je sistem takav da su već u osmini finala mogući dueli najjačih, pa će nijanse odlučivati.
Junajted je sa dolaskom Kristijana Ronalda ponovo u vrhu favorita, a poznato je i da španski klubovi dobro igraju nokaut faze, te ne treba otpisivati Real, Barsu i Atletiko.
Čelsi će se dosta pitati, a biće zanimljivo ispratiti put Liverpula čija se generacija fudbalera nalazi u malom padu. Tu je i Bajern, a iz drugog ugla šansu čekaju italijanski klubovi – Juventus, Milan i Inter.
Srbija zbog virusa ostala bez golmana, ali – vraća se legenda!
Čizma ponovo osetila moć „srpske levice“: „Samo je pitanje vremena“
Teška povreda zasenila Salahov jubilej i pobedu Liverpula
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala