- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata optužio Ameriku da želi da podeli Siriju

© AP Photo / Matthew Crane/U.S. Army/HandoutKonvoj koalicionih snaga na čelu sa SAD u provinciji Dejr el Zor u Siriji
Konvoj koalicionih snaga na čelu sa SAD u provinciji Dejr el Zor u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov smatra da Sjedinjene Američke Države u svom arsenalu imaju i scenario defakto podele Sirije.
„Podsećam da je jedan od glavnih uzroka nestabilnosti i nastavka sukoba u Siriji – nezakonito prisustvo SAD u zemlji… Mislim da u njihovom arsenalu postoji scenario defakto podele Sirije. Mi smo protiv toga i delujemo u skladu sa postojećim rezolucijama Saveta bezbednosti UN koje potvrđuju teritorijalni integritet Sirije“, rekao je Rjabkov u intervjuu za „RT Arabik“.
U Siriji oružani sukob traje od 2011. godine. U Nur Sultanu se od 2017. godine vode pregovori, poznati kao „astanski format“.
U januaru 2018. godine Soči je bio domaćin kongresa nacionalnog dijaloga Sirije, koji je bio prvi pokušaj od početka sukoba da se okupi širok sastav učesnika. Glavni rezultat kongresa bila je odluka o stvaranju ustavnog komiteta koji deluje u Ženevi i čiji je glavni zadatak priprema ustavne reforme.
Predsednik Sirije Bašar el Asad i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
RUSIJA
Putin se sastao sa Asadom u Kremlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala