- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin odlučio – ide u karantin

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je prinuđen da pređe u samoizolaciju, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik je u razgovoru sa tadžikistanskim kolegom Emomalijem Rahmonom izjavio da će određeno vreme provesti u samoizolaciji zbog novoobolelih od kovida 19 u njegovom okruženju.

S tim u vezi, Kremlj je precizirao da šef Rusije ne želi da izlaže kolege bilo kakvom riziku, te da će putem video-konfederencije učestvovati na sednici Saveta Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti ODKB planiranoj ove nedelje u Dušanbeu, sednici Saveta lidera država-članica Šangajske organizacije za saradnju i zajedničkom sastanku lidera država-članica ODKB i ŠOS.

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Putin je bio u kontaktu sa zaraženih nekoliko osoba. Međutim, predsednik je apsolutno zdrav – uradio je PCR test i rezultat je negativan, ističe Peskov.

Ranije je predsednik Rusije na sastanku sa članovima paraolimpijskog tima u Kremlju izjavio da postoji verovatnoća da će zbog velikog broja obolelih od kovida, koji su u njegovom okruženju, morati da ide u karantin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala