- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: „Severni tok 2“ po značaju uporediv sa izgradnjom Krimskog mosta

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Predsednik Dume Vjačeslav Volodin uporedio je po značaju projekat „Severni tok 2“ sa izgradnjom Bajkalsko-amurske magistrale (BAM) i Krimskog mosta. Od realizacije projekta gasovoda najviše koristi će imati potrošači u evropskim zemljama, rekao je on.

„Za Rusiju, s druge strane, ‘Severni tok 2’ se po značaju može uporediti sa izgradnjom BAM i Krimskog mosta. To je veliki projekat kojim ćemo proširiti tržište za isporuke naših proizvoda, a potrošači će dobiti kvalitetan i jeftin gas. Jednom rečju, projekat je ekonomski i od njega svi profitiraju“, napisao je Volodin na Telegram kanalu.

Podsetio je da se projekat realizuje u složenim političkim uslovima, imajući u vidu američke sankcije.
Prema njegovim rečima, treba čestitati nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na tome kako je branila interese građana Nemačke i Evrope.

„Ispravno bi bilo reći kako je nastao ovaj projekat. Iz medija znamo da ga realizuje ‘Gasprom’ sa drugim državama. O autoru projekta niko ne govori, i on sam o tome neće govoriti. Autor inicijative – od ideje do maršrute, bio je predsednik naše zemlje“, naveo je Volodin.

Podsetimo, kompanija "Gasprom" saopštila je prošle nedelje da je izgradnja "Severnog toka 2" u potpunosti završena.
Federalna agencija za energetiku Nemačke (BND) dobila je puni komplet dokumenata od "Nord Strim 2 AG" za davanje sertifikata kompaniji kao nezavisnom operateru gasovoda.
Odluka će biti doneta najkasnije 8. januara 2022. godine, saopštila je pres-služba BND.
Projekat Severni tok 2 predviđa izgradnju dva kraka gasovoda, čiji ukupni kapacitet iznosi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
RUSIJA
Američki diplomata: SAD vode borbu protiv „Severnog toka 2“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala