- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novakove suze su lažne“: Francuski psiholog šokirao sportsku javnost

© AFP 2023 / KENA BETANCURNovak Đoković plače – US open
Novak Đoković plače – US open - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Francuski psiholog Izabel Inšap, koju je novinar L'Ekipa Roman Lefebr pozvao da prokomentariše suze Novaka Đokovića u finalu US opena, smatra da je najbolji teniser sveta lažirao emocije kako bi dobio simpatije navijača u Njujorku.
Kada pomislite da mediji ne mogu niže, tu je tekst Romana Lefebra koji je analizirao emocije Novaka Đokovića u tekstu „Đokovićeve suze – iskrene ili lažne“.
Srpskog tenisera su u finalu US opena preplavile emocije nakon što ga je publika na stadionu „Artur Eš“ podržavala kao nikada pre, te je zaplakao pre poslednjeg gema, a i tokom ceremonije dodele trofeja.
Đoković je ove emocije objasnio time što nikada u životu nije imao takvu podršku u Njujorku, te je, iako je izgubio, najsrećniji čovek na svetu.
To je bio povod za Lefebra da napiše pomenuti tekst i da bi dobio na težini našao je dva psihologa sa različitim stavom. Meriem Salmi istakla je da su Novakove emocije bile iskrene, dok je Izabel Inšap rekla da se radi o lažnoj predstavi.
„Nisam mu poverovala ni sekundu, pokušao je da uzdrma publiku, da potom napravi veliki govor i da kaže da je publika ta koja je važna. Ne znam da li ste mu videli lice kada se vratio posle pauze. Nije više plakao“, rekla je Inšap aludirajući na pauzu pred pretposlednji gem.
Francuski psiholog kaže da je Đoković tim potezom želeo da poremeti Medvedeva i preuzme inicijativu nad duelom.
„Mislim da je njegov ego doživeo takav udarac da je isprobao šahovsku strategiju, misleći da će Medvedev popustiti ako se dogodi nešto što ne može da podnese. To je uradio da bi preokrenuo meč“, dodala je ona.
Jedno od pravila u novinarstvu je da kada se bavite nekom temom, uvek bi trebalo da imate dve strane koje će argumentovano izneti svoje stavove, i to je francuski novinar uradio, s tim je ovde problem to što uopšte nije bilo potrebe baviti se tuđim, iskrenim, emocijama.
Jer, ako ovo nije iskreno – onda ne živimo u istom svetu.
Momenat koji boli više od poraza /video/
Đoković u suzama poručio Amerikancima: Dotakli ste moju dušu /video/
Novak se slomio pa napustio konferenciju: Nedostaju mi deca, pritisak je bio ogroman
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala