Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pred smenom

© Sputnik / Lola ĐorđevićNarodno pozorište u Beogradu
Narodno pozorište u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović potvrdila je da je od uprave nacionalnog teatra dobila predlog aneksa ugovora kojim se oslobađa zaduženja rukovođenja Operom i vraća na mesto prvakinje opere.
Trumbetaš Petrović napominje da ima rok od osam dana da se izjasni o aneksu ugovora i da je predlog uprave o razrešenju sa mesta direktora Opere nije iznenadio, objavio je Tanjug.
„Neke važne probleme u Operi Narodnog pozorišta pokušavala sam da rešim sa direktorkom nacionalnog teatra Ivanom Vujić, ali ona nije imala sluha za moje predloge. Verujem da Vujić nije imala razloga da opstruira rad Opere, jer smo u doba pandemije uspeli da osmislimo različite operske programe sa manje protagonista na sceni koji su sa velikim uspehom izvedeni na sceni Narodnog pozorišta“, kazala je Trumbetaš Petrović i dodala da je jedino obrazloženje odluke uprave dobila od direktorke Vujić.
Kako kaže, Vujić joj je rekla da je ona najbolji sopran u Narodnom pozorištu, te da je šteta da se bavim organizacijom rada Opere umesto da je na sceni.
Kako Tanjug saznaje glavni kandidat za novog direktora Opere je operski pevač Dragoljub Bajić.
Plasido Domingo u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
DRUŠTVO
„Besame mucho“: Plasido Domingo i devetogodišnja Kristina podigli Beograđane na noge /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala