- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Burno na sjednici i oko zgrade Prijestonice Cetinje – „sudar“ komita i odbornika URA

© Sputnik / Boban NovovićGrupa građana Cetinja ispred zgrade Skupštine Prijestonice Cetinje
Grupa građana Cetinja ispred zgrade Skupštine Prijestonice Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Grupa Cetinjana dočekala je odbornike URE pred današnju sjednicu Prijestonice Cetinje sa optužbama da su izdali Cetinjane i da su sa partnerima na državnom nivou odgovorni za ono što se događalo 4. i 5 septembra u tom gradu.
Okupljeni ispred zgrade Prijestonice su dobacivali “da li će predstavnici URE u zgradu ući helikopterom” kao što je bio slučaj sa mitropolitom Joanikijem prilkom ustoličenja. Građani su prozivali Slavka Jankovića iz URE koji je nakon ulaska u zgradu izašao da se suoči sa okupljenim građanima.
U provom dijelu sjednice dođšlo je do žučne rasprave zamjenika gradonaćelnika Miloša Ražnatovića, sa predstavnikom URE Petrom Martinovićem, pljuštale su optužbe i teške riječi sa obije strane.
Martinović je kazao da oni iz URE nijesu ni „Srbi ni četnici“, a Ražnaotović je odgovorio da on nije član nikakve kriminalne organizacije.
Žučnih rasprava bilo je i po hodinicima cetinjske zgrade SO.
Sjednica Skupštine je potom prekinuta, data je pauza tokom koje je predsjednica SO Dejana Dizdar upoznala odbornike sa odlukom Vlade da se manastir upiše na državu.
Onda je nastavljena rasprava o građanskoj inicijativi....
Vlada Crne Gore u ponedeljak je donijela odluku da se Cetinjski manastir upiše kao vlasništvo države.
Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za „vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve“.
Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.
Pogledajte i Sputnjikovi emisiju „Prorok“ koja se tiče dramatičnih događaja na Cetinju uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija:
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
REGION
Odluka Vlade: Cetinjski manastir u rukama države - nema otuđenja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala