- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski poslanik: Nećemo dozvoliti Evropi da nam nameće da moramo da priznamo istopolne brakove

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2021
Pratite nas
Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu iz partije VMRO BND Angel Džambazki izrazio je nezadovoljstvo povodom usvajanja rezolucije u EP koja se tiče zaključivanja brakova LGBTIQ lica.
Prema rečima bugarskog poslanika, Evropski parlament je napravio još jedan korak u pravcu "samoubilačkog uništenja tradicionalnih hrišćanskih vrednosti".
„Svaka histerija“ u prilog pravima osoba u istopolnim brakovima dovešće do nametanja tuđe ideologije, kaže Džambazki: priznavanje takvih brakova u Bugarskoj značiće lagani raspad tradicionalnih bugarskih vrednosti.

"VMRO po ovom pitanju ima vrlo jasan i čvrst stav. Ne slažemo se sa ovim očiglednim mešanjem Evrope u političke odluke Bugarske i kategorično smo protiv legalizacije gej-brakova u Bugarskoj", izjavio je političar.

Bugarski evroparlamentarci iz partija i koalicija kao što je GERB, BSP, "Demokratska Bugarska" i DPS podržali su rezoluciju.
U rezoluciji EP se govori o različitim formama zvanično registrovanih odnosa LGBTIQ lica. Brakovi i savezi predstavnika ove zajednice moraju biti priznati na teritoriji cele EU, navodi se u saopštenju.
Ljudi koji se nalaze u tim odnosima treba da imaju ista prava kao i heteroseksualni parovi koji su u braku ili su registrovali svoje partnerstvo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala