- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak se slomio pa napustio konferenciju: Nedostaju mi deca, pritisak je bio ogroman

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Novak Đoković,najbolji teniser sveta, nakon poraza u finalu US opena od Danila Medvedeva emotivno je govorio o tome koliko mu nedostaje porodica i sa kakvim se pritiskom nosio u meču za trofej.
Novaku je u finale US opena ušao sa velikim pritiskom jer bi 21. Grend slem titulom prestigao najveće rivale i osvojio Kalendarski slem, a ispostavilo se da je taj pritisak opterećivao.
Iz tog razloga je iako poražen Đoković osetio olakšanje kada se finale završilo.
„Osećam olakšanje. Zapravo ne olakšanje nego rasterećenje kada se završio poslednji poen. Pritisak i očekivanja su bili ogromni pre i za vreme ovog turnira. Koliko god sam se trudio i uspevao da ostanem u sadašnjem trenutku, usresređen na naredni korak, ceo taj proces mnogo iscrpi. Osećam razočaranje i tugu jer je propuštena velika prilika. Nije lako podneti ovakav poraz, osećam gorčinu u ustima“, iskren je bio prvi reket sveta.
Novak je gubio, ali podrška publike nije izostajala. Iako godinama unazad nema uz sebe navijače na US openu protiv Medvedeva ceo stadion skadnirao je srpskom asu.
„Podrška, energija i ljubav publike koje sam dobio danas predstavlja nešto što ću dugo pamtiti. Ispunili su mi srce predivnim emocijama. Zaplakao sam pred poslednji gem jer je emocija bila jaka i jedinstvena. Nikada nisam nešto slično doživeo u Njujorku“, objasnio je Đoković.
Prvi reket sveta najranjiviji je kada govori o porodici,a ovoga puta kada su novinari pomenuli Novaku suprugu i decu on je odgovorio sa puno bola, pa je nakon toga i napustio konferenciju.
Ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer... odsustvo me boli dosta“, zaplakao je najbolji teniser sveta.
„Izvinjavam se“, emotivno je završio Đoković razgovor sa novinarima.
U toku konferencije prvi reket sveta istakao je da ipak ima zbog čega da bude ponosan na sebe, iza njega su ove sezone tri Grend slem titule i rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu.
„Nažalost, kako je tako je, završetak nije idealan, ali moram da budem ponosan zbog svega. Uspešna godina, tri Grend slema i finale. Ne želim patetično da zvučim i da se žalim, jer ima toliko toga na čemu treba da budem zahvalan. Naravno da me boli, čovek sam i imam emocije, ali podsećam sebe koliko neverovatno sreće imam u životu. Bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam večno zahvalan, zbog toga sam ovde. Ima još stranica da se ispiše“, poručio je Novak Đoković.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
SPORT
„Nikada ovo nisam rekao – Novače, najveći si svih vremena“ /video/
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
SPORT
Đoković u suzama poručio Amerikancima: Dotakli ste moju dušu /video/
Novak Đoković i Danil Medvedev – US open - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
SPORT
Đoković zaustavljen u pohodu na istoriju – Medvedev šampion US opena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala