- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Nora“, „Oganj“, „Lazar“: Vojska objavila šta se sve može videti 15. septembra na Ušću /video/

© Ministarstvo odbrane RS, Jovo MamulaRuski oklopni transporteri BRDM-2
Ruski oklopni transporteri BRDM-2 - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra od 8 časova organizovaće prikaz naoružanja i vojne opreme na beogradskom Ušću.
Posetioci će biti u prilici da vide više od 130 borbenih i neborbenih sistema, kao i brojno naoružanje i vojnu opremu. Biće izložena sredstva iz domaće proizvodnje i uvoza koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije - helikopteri, bespilotne letelice, PVO sistemi, oklopna i borbena vozila, artiljerijsko raketni sistemi i oprema specijalnih jedinica.
Poseban akcenat biće na proizvodima srpske odbrambene industrije, poput artiljerijskih sistema „Nora“ i „Oganj“, PVO sistema „PASARS“, borbenih oklopnih vozila „Lazar“ i „Miloš“, kao i na aktuelnim projektima modernizacije i razvoja naoružanja za potrebe daljeg opremanja Vojske Srbije.
Na štandu Vojne akademije posetioci će moći da se oprobaju u gađanju vazdušnom puškom, a na štandu Vojnotehničkog instituta biće predstavljeni projekti u domenu istraživanja i razvoja naoružanja koje realizuje ova eminentna ustanova.
U okviru manifestacije biće prikazana i tematska postavka Vojnog muzeja povodom proboja Solunskog fronta, kao i naoružanje i uniforme iz balkanskih i Prvog svetskog rata.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala