- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Netačno je”: Oglasio se ambasador Srbije u BiH, objasnio šta se dogodilo

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Yukof/Cropped photo / Sarajevo i Baščaršija
Sarajevo i Baščaršija - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević negirao je danas navode pojedinih medija u BiH da je preko sekretarice poručio da ne želi da dođe na sastanak sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem.
Ocenio je da su ti navodi netačni, zlonamerni i usmereni na generisanje neprijatnosti prema ambasadi Srbije u Sarajevu, što je, ističe, u najmanju ruku nekorektno i nedobronamerno.
Đorđević je, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Sarajevu, naveo da će o ovome informisati predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer, kako ističe, "ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju".
U saopštenju sa detaljnim sledom događaja, Đorđević je naveo, između ostalog, da je poziv dobijen danas u 10 sati za razgovor kod Komšića u 11 sati.
Tema razgovora, kaže, nije pominjana.
"Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv za sastanak, u 10:20 sati je poziv ponovio šef kabineta Željka Komšića, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno, jer me poziva predsednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati...", naveo je ambasador.
Nakon što su se oko 11 sati na određenim portalima pojavile vesti o “nekakvom mom odbijanju sastanka sa Željkom Komšićem", a u vezi sa hapšenjem određenog lica u Srbiji, ambasador navodi da se smatra dužnim da se obrati javnosti i skrene pažnju da kao ambasador Srbije u BiH poštuje propise, i sve međunarodne konvencije koje regulišu status diplomata.
“Poštujem zemlju domaćina BiH. Napominjem da način opštenja u diplomatskim krugovima je vrlo precizan, te da protokol MSP BiH isti odlično poznaje i profesionalno sprovodi. Shodno tome, molio bih da se zaposleni iz kabineta Željka Komšića, ukoliko isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MSP BiH, pa neka sa njima razreše svoje nedoumice, a ne preko medija, jer kao ambasador Republike Srbije neću dopustiti da moju državu i mene lično bilo koji politički činilac zloupotrebljava u svoje lične političke svrhe, kršeći pri tom, sve kodifikovane uzuse koje regulišu diplomatski status”, ističe Đorđević, preneo je Tanjug.
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
REGION
Mediji: Ambasador Srbije odbio poziv Komšića na razgovor, BiH otkazala učešće na Samitu u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala