- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov poručuje Evropi: Ruskim vakcinama pristupajte bez politizacije

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Moskva smatra da bi evropske države trebalo da se odreknu politike kada je reč o ruskim vakcinama protiv kovida, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Pristrasnost, naravno, da postoji, ali naše Ministarstvo zdravlja, ‘Rospotrebnadzor’ (Služba za fitosanitarni nadzor) i naučnici u kontaktu su sa Evropskom agencijom za lekove. Mi održavamo maksimalnu profesionalnost kontakata bez ikakve politizacije“, rekao je Lavrov tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova San Marina u Moskvi.

Ministar nije naveo zemlje koje imaju oštar stav prema ruskim vakcinama, ali je kritikovao njih nekoliko, među kojima je i Francuska, napominjući da u Evropskoj uniji ne postoji strogo pravilo na osnovu koga bi sve zemlje morale da sačekaju dok Evropska agencija ne donese presudu o ruskim lekovima.
Lavrov je napomenuo da su upotrebu ruskih vakcina odobrile Mađarska i Slovačka.
Evropska agencija za lekove za sada nije priznala ni jednu rusku vakcinu protiv kovida 19. Međutim, neke države Evropske unije koriste „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Ova ruska vakcina je od 4. marta prolazila ekspertizu u Evropskoj agenciji za lekove koja preporučuje primenu preparata za upotrebu u Evropskoj uniji.
Ampule sa ruskom vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
RUSIJA
Evropska agencija za lekove traži dodatne informacije o "Sputnjiku Ve"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala