- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik odgovorio Komšiću i Džaferoviću: „Njihova je pravda da su Srbi krivci“

© AP Photo / Amel EmricPredsedništvo BiH Milorad Dodik Željko Komšić Šefik Džaferović
Predsedništvo BiH Milorad Dodik Željko Komšić Šefik Džaferović - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da zajednički stav Željka Komšića i Šefika Džaferovića, povodom hapšenja Edina Vranja pri ulasku u Srbiju pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima i da sačuvaju medijsku sliku o ratu u BiH. Dodik je rekao kako to pokazuje da je „njihova pravda da su Srbi krivci“.
Dodik je rekao da je hapšenje Vranja samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima.
„Bošnjaci u BiH su opredeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima, vide kao udar na BiH i progon njenih državljana“, rekao je Dodik povodom zajedničkog saopštenja Komšića i Džaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.
Naglasio je da je Srbija suverena država sa nezavisnim pravosuđem, a da reakcije poput ovih Komšićevih i Džaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmehu u regionu i otkrivaju suštinu „pravde“ o kojoj govore dva, kako je rekao, „bošnjačka člana Predsedništva“.
„Njihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru. Kada jednom napuste politiku žrtve i shvate da je tzv. Armija BiH počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, možda još bude neko ko će biti spreman na dijalog sa Bošnjacima“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.
Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhapšen je juče na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.
Željko Komšić o Šefik Džaferović - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
SRBIJA
Novi diplomatski skandal: Dva člana Predsedništva BiH nazvala Srbiju agresorom
Lisice, hapšenje - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
REGION
Ko je uhapšeni Edin Vranj, zbog kog se podigla tenzija u regionu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala