- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Čuveni naučnik sa pirsingom u nosu i tetovažom - da li možete da zamislite ovakvog Teslu /foto/

© Wikipedia / Javno vlasništvoNikola Tesla
Nikola Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
Pratite nas
Ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan, poklonio je Muzeju Nikole Tesle sasvim neobičan portret najvećeg srpskog naučnika. Ambasador Izraela u Srbiji je sa svojom suprugom Širi bio gost ove ustanove
Minđuša u uhu i pirsing u nosu. Moderna frizura, majica sa znakom za visoki napon. Tetovaže na vratu i rukama. Ovako je čuvenog Nikolu Teslu zamislio izraelski dizajner Amit Šimoni, širom sveta poznat po hipsterskim portretima ličnosti koji su promenile tok istorije.
Šimoni je podelio fotografiju iz Muzeja ambasadora Izraela i pomoćnika direktora muzeja kako drže njegovo umetničko delo i napisao "Nikola Tesla je kod kuće".
„Ambasador Vilan, izraelski ambasador u Srbiji, poklonio je moj portret Muzeju Nikole Tesle u Beogradu. Nikola Tesla je bio srpsko-američki naučnik i pronalazač. Srećan sam što sam ga oživeo na svoj način i video moj gotov proizvod kako visi u njegovom muzeju, u njegovoj zemlji. Poklon je primio pomoćnik direktora muzeja Branimir Jovanović“, napisao je Šimoni.
U okviru Šimonijevog projekta Hipstori (HIPSTORY) našli su se Gandi, Frida Kalo, Teodor Hercl, Martin Luter King, ali i savremeni političari poput Putina, Trampa, Bajdena. Norveška Erna Solberg dva puta ga je angažovala da ilustruje njenu kampanju. Svi oni predstavljeni su kao deo hipsterske potkulture, sa jednim ciljem - da se približe novoj generaciji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala