Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić u Kraljevu: Gradimo auto-put, stizaćete za sat i po do Beograda /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić započeo je jutros posetu Kraljevu obilaskom renoviranog Atletskog stadiona, izgrađenog davne 1972. godine, koji je pre početka renoviranja 2018. bio u zapuštenom stanju.
Republika i lokalna samouprava uložili su 180 miliona dinara u rekonstrukciju i novu tartan stazu na stadionu, na kojoj sada mogu da se održavaju međunarodna atletska takmičenja.
Aleksandra Vučića su na stadionu dočekali predstavnici Raškog okruga, Grada Kraljeva i drugih lokalnih samouprava ovog okruga, građani, kao i veterani i aktivni članovi Atletskog kluba Kraljevo.
U razgovoru sa predstavnicima Kraljeva i drugih okolnih gradova i opština, Vučić je istakao da je auto-put koji se gradi od Čačka, od velikog značaja za Kraljevo i čitav region oko tog grada.
Kako je rekao, auto-put će građane Kraljeva povezati sa Beogradom za manje od sat i po, kao i sa Koridorom 10, pa će moći neuporedivo brže nego ranije da putuju do Bugarske, Severne Makedonije i Grčke.
Taj auto-put, dodao je, otvoriće prostor za dalji napredak u turizmu.
Na pitanje vezano za Moravski koridor i kada će stići do Adrana, rekao je da ima još mnogo posla.
„Ljudi obično vide samo ono od čega imaju direktnu neku korist. Ali auto-put će biti od velikog značaja za Kraljevo, približiće i Ušće, Rašku i Novi Pazar ostatku Srbije. Otvara Vrnjačku Banju na sat i po od Beograda, Goč, Goliju, zatim Ivanjicu, Sjenicu u smislu turizma i svega drugog. Otvara nove potencijale za investicije, ali i put ka Nišu, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj“, objasnio je Vučić.

Aerodrom Lađevci dobija još nekoliko linija

Kada je reč o aerodromu Lađevci, rekao je da da će dobiti pet ili šest linija, da će se leteti do Istanbula, Soluna, Tivta i manjih aerodroma u Nemačkoj, što će omogućiti vezu i ka Švajcarskoj i Austriji.
Takođe se osvrnuo i na želju Kraljevčana da dobiju zatvoreni bazen i da je doneta odluka da se uradi, da će koštati 10 miliona evra, ali da mora da se vidi kako će se finansirati i da je to važno jer je Kraljevo deseti grad u Srbiji i od velikog je strateškog značaja.
Sa Markom Blagojevićem razgovarao je o projektima koji se sprovode u Kraljevu.
Blagojević je ukazao da se škola potpuno renovira, da je u planu sada i bolnica.
Vučić je kazao da je tek juče dobio dokumenta oko bolnice, i najavio da će se dijagnostički centar, u vrednosti od 25 miliona evra sa svom opremom, uraditi iduće godine, a da će potom biti sprovedena druga faza.
„Sada moramo da radimo to zajedno sa Novim Pazarom da ne bi oni samo razmišljali o dolasku u Kraljevu, a da ostavimo Pazar bez daljeg unapređenja bolnice, koja mora da se podigne na kraljevački nivo“, poručio je predsednik.
Posle obilaska stadiona, Vučić će prisustvovati otvaranju nove fabrike kompanije „Leoni“ Srbija čija izgradnja je počela 2018. godine.
Obilasku prisustvuju i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala