- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin: Evropa treba da obrati pažnju na Ukrajinu posle izjave Zelenskog o ratu

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin prokomentarisao je izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da je moguć rat sa Rusijom. Prema rečima ruskog poslanika, ovakve izjave lidera zemlje koja pretenduje da postane članica Evropske unije su iznenađujući.
„Loše je kada predsednik zemlje čija je granica sa Rusijom najduža, gde većina ljudi zna i govori ruski jezik, izjavljuje o jazu među narodima. To govori o tome da ne namerava da gradi odnose, deli jedan narod i ne razmišlja o zajedničkoj budućnosti“, napisao je Volodin na svom kanalu na Telegramu.
Ruski političar je primetio da su takve izjave lidera zemlje koja pretenduje da postane članica Evropske unije iznenađujuće. Volodin je takođe naveo da je loše kada predsednik zemlje dozvoljava mogućnost pravog rata.
„Da li rukovodstvo evropskih zemalja shvata da su takve izjave Zelenskog izuzetno opasne za njihove narode? Lideri Evropske unije treba da obrate pažnju na dešavanja u Ukrajini. Ako ne žele da se Evropljani nađu uvučeni u rat velikih razmera“, dodao je Volodin.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je ranije na forumu „Jes brejnstorming“ u Kijevu izjavio da smatra da je pravi rat sa Rusijom moguć. Prema njegovom mišljenju, u slučaju takvog razvoja događaja „to će biti najveća greška Rusije“. Zelenski smatra da su Ukrajinci i Rusi postali neprijatelji i da sada između njih postoji jaz.
Pročitajte još:
Ne razmišljamo o apokaliptičnim scenarijima: Kremlj reagovao na izjavu Zelenskog o ratu sa Rusijom
Rusija spremna da obnovi normalne odnose sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala