- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Velike vojne vežbe ruskih padobranaca i mornaričke pešadije „Zapad 2021“ /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaRuski helikopteri Mi-24 na vojnim vežbama "Zapad 2021"
Ruski helikopteri Mi-24 na vojnim vežbama Zapad 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Ruski vojnici su na vežbama „Zapad 2021“ u Kalinjingradskoj oblasti odradili iskrcavanje amfibijskih snaga i odbranu obale. U obuci su učestvovale snage Baltičke flote i mornarička pešadija Severne flote, a proces je posmatrao vrhovni komandant ratne mornarice Rusije admiral Nikolaj Jevmenov.
Pripadnici Severne flote trebalo je da zauzmu mesto iskrcavanja i obezbede iskrcavanje tehnike za razvoj ofanzive duboko u nepoznatu teritoriju koju su, prema planu vežbe, branili pripadnici morske pešadije Baltičke flote.
Pre početka iskrcavanja, odred brodova za vatrenu podršku izveo je artiljerijski napad duž obale radi suzbijanja vatenih položaja, kao i vojne tehnike i ljudstva uslovnog protivnika. Dalju podršku za iskrcavanje pružili su višenamenski lovci Su-30SM i frontalni bombarderi Su-24 Baltičke flote.
Desant je izvršen direktno sa velikih desantnih brodova „Koroljov“, „Minsk“, „Kalinjingrad“ i „Olenjegorski gornjak“. Tokom vežbi je isplovilo više od 40 oklopnih transportera BTR-80 sa pripadnicima jedinica mornaričke pešadije Severne flote. Vojnici sa tehnikom na obalu su se iskrcali sa malih desantnih brodova „Mordovija“ i „Evgenije Kočeškov“.
U ovim vežbama učestvovalo je deset ratnih brodova, čamaca i pomoćnih plovila dve flote, do 10 aviona i helikoptera pomorske avijacije Baltičke flote, više od 200 jedinica borbene tehnike, kao i oko dve hiljade vojnika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala