- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Na ulasku u Srbiju uhapšen državljanin BiH zbog ratnog zločina, Sarajevo uputilo notu Beogradu

© Flickr / Keith AllisonHapšenje - ilustracija
Hapšenje - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Državljanin BiH E. V. (56), za kojim je bila raspisana policijska potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, uhapšen je na Graničnom prelazu Uvac, saopštio je MUP. Povodom toga je Ministarstvu spoljnih poslova Srbije upućena nota iz Sarajeva.
Uhapšeni se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.
Sarajevski mediji javili su ranije danas da je MUP Srbije uhapsio bivšeg visokog službenika Federalne uprave policije Edina Vranja.

BiH uputila notu Srbiji

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković naložila je Ambasadi BiH u Srbiji da odmah reaguje i od vlasti u Beogradu dobije zvanične i potpune informacije o statusu uhapšenog Edina Vranja.
Nota je Ministarstvu spoljnih poslova Srbije je već upućena, objavila je ministarka na Fejsbuku.
"Ministarstvo i ambasada BiH u Beogradu će se odmah uključiti u slučaj i ponuditi svu moguću pomoć državljaninu BiH. Bosna i Hercegovina je ranije, u više navrata pozivala Srbiju da poštuje sve ranije postignute ugovore koji tretiraju pitanje procesuiranja ratnih zločina", napisala je Turkovićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala