- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin prokomentarisao incident sa ruskim gimnastičarkama na Olimpijskim igrama

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Dina Averina u Kremlju
Predsednik Rusije Vladimir Putin i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Dina Averina u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u razgovoru sa ruskim olimpijcima pozvao da se objave zapisnici o nastupu ruskih reprezentativki u ritmičkoj gimnastici na Olimpijskim igrama u Tokiju.
„Nisu to vojne vežbe, zašto da se ne pokaže? Pokažite kako se daju ocene. Sabirali su šest minuta. Obično se sabira jedan i po do dva minuta i gotovo. A oni su računali šest minuta. Kada bi samo dali rezultate, zapisnike! Ne daju! Pa ništa, bićemo jači!“, rekao je Putin.
Na Olimpijskim igrama u Tokiju Rusija je prvi put od 1996. godine ostala bez zlatne medalje na takmičenjima u ritmičkoj gimnastici. Sudije su prvo mesto dodelile Izraelki Lini Ašram koja je u svom poslednjem nastupu ispustila traku.
Ruska reprezentativka Dina Averina završila je kao druga u individualnom višeboju, a njena sestra Arina zauzela je četvrto mesto.
Olimpijski komitet Rusije uputio je žalbu zbog suđenje rukovodstvu Međunarodne gimnastičke federacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala