- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Požar u Hrvatskoj: Vatrena linija duga četiri kilometara

CC0 / piksabej / Vatra
Vatra - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državni put D1 u Hrvatskoj, još nije pod kontrolom i nije lokalizovan, gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet vatrogasaca je da održe bezbednost saobraćaja.
To je Hini izjavio zamenik vatrogasnog komandanta Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je prijava požara stigla oko podneva, preneo je portal Indeks.
U popodnevnim satima je zbog dima saobraćaj kroz državni put D1 na dvadesetak minuta bio zatvoren, ali je, kazao je Lončarić, vetar promenio smer i sada je vatrogascima glavni zadatak da zaustave širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.
"Prioritet nam je da održimo bezbednost saobraćaja. Požar jeste manji nego što je bio u popodnevnim satima, međutim još uvek ima mnogo dima jer se vatra kroz travnati teren i trsku širi brzinom kao da gori benzin", rekao je Lončarić.
Za sada nije poznat uzrok požara i to je posao policije, dodao je on.
Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine, vatrogasci iz Javne vatrogasne stanice Plitvička jezera i Dobrovoljno vatrogasno društvo Plitvice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala