- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkrivena tajna Lukašenkovog kofera: Šta je beloruski lider doneo na sastanak s Putinom

CC BY 4.0 / Presidential Executive Office 2021 / (cropped image)Predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko na sastanku sa Vladimirom Putinom u Sočiju
Predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko na sastanku sa Vladimirom Putinom u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Portparolka predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Natalija Ejsmont saopštila je novinarima šta se nalazilo u koferu koji je on nosio na sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Moskvi.
"Možda ću vas malo razočarati… U pitanju je standardni set dokumenata, olovka i drugi kancelarijski pribor koji je potreban za rad", rekla je Ejsmontova televiziji "Rusija 1".
Ona je dodala da diplomate retko mogu nečim da iznenade novinare. Pored toga, portparolka je saopštila da Lukašenko i Putin često razmenjuju tajna dokumenta, ali ih za to nije potrebno nositi sa sobom.
"Nekad ih nosi sa sobom, radi razmene informacija. Mi smo savezna država, to je uobičajeno", zaključila je ona.
Podsetimo, ove nedelje je u Moskvu održan sastanak Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka. Dvojica šefova država su usaglasili 28 saveznih programa za integraciju dve države.
Prezident Belorussii Aleksandr Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
RUSIJA
Lukašenko: Minsk neće pasti na kolena pred Zapadom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala