Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Na čemu srpskom SAJ-u zavide američki specijalci /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalna antiteroristička jedinica (skraćeno SAJ) je specijalna policijska jedinica i spada među najelitnije.
Specijalna antiteroristička jedinica (skraćeno SAJ) je specijalna policijska jedinica i spada među najelitnije. - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije vežbaju sa kolegama iz Amerike, Kine, Rusije, Francuske… Iako se radi o znatno većim i bogatijim zemljama, komandant SAJ-a Spasoje Vulević kaže da strani specijalci, poput američkih Foka, imaju na čemu da pozavide našim pripadnicima SAJ-a.
„Prošle godine su kod nas bili pripadnici američkih Foka. Do sada smo realizovali sedam džej setova – to su zajednički treninzi sa pripadnicima specijalnih jedinica američke Komande za specijalne operacije, izuzetno dobri i kvalitetni treninzi koji traju mesec dana. Kada su bili kod nas i videli koje smo automatske puške dobili, iznenadili su se, jer su daleko bolje i kvalitetnije od onih koje oni imaju“, kaže Vulević.
Komandant SAJ-a navodi da je njegova jedinica u poslednjih nekoliko godina dobila izuzetno dobru opremu i visokokvalitetna i tehnološka sredstava koja im olakšavaju rad.
„Ove godine, takođe, očekujemo dopunu, a sledeće godine i u okviru kapitalnih projekata koji su predviđeni za modernizaciju opreme Jedinice. Radi se o izuzetno vrednoj i izuzetnoj tehnološkoj opremi, koja nam olakšava da realizujemo uspešno krizne situacije u kojima se Jedinica angažuje – najrizičnije situacije, kada se angažujemo“, kaže Vulević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala