- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Jesenje vreme uskoro stiže: Srpski meteorolog najavljuje do kada će trajati topli dani

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICNevreme u Beogradu
Nevreme u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Meteorolog Đorđe Đurić najavio je da će suvo i toplo vreme trajati do sredine naredne nedelje, kada se očekuje jesenje vereme, padavine i pad temperature.
„Pred nama je sunčano i relativno toplo vreme za ovo doba godine. Jedino će nad jugom Srbijom nebo biti prekriveno visokom oblačnošću, uglavnom cirusima, ali se uz umereno oblačno vreme padavine ne očekuju. Letnje temperature biće tokom dana praćene prijatnim severoistočnim vetrom koji će duvati slabim do umerenim intenzitetom. Maksimalna temperatura biće danas od 27 do 31 stepen, a u Beogradu do 30 stepeni“, napisao je Đurić na svom Fejsbuk profilu.
Kako je dodao, u ponedeljak će takođe biti vedro i toplo
„Pod uticajem suve i stabilne vazdušne mase, nebo nad celom Srbijom tokom dana biće vedro i bez oblaka, a uz sunčano vreme biće i veoma toplo. Visoke temperature za ovo doba godine biće praćene severozapadnim vetrom koji će duvati slabim do umerenim intenzitetom. Minimalna jutarnja temperatura od 5 do 11 stepeni, u Beogradu do 14, maksimalna dnevna od 27 do 31, a u Beogradu do 30 stepeni“, prognozira meteorolog.
Pod uticajem grebena sa jugozapada, koji će naročito biti izražen u višim slojevima atmosfere, i u utorak i sredu biće pravo letnje vreme. Jutra će i dalje biti hladna, a zbog dodatnog priliva veoma tople vazdušne mase sa jugozapada, tokom dana biće veoma toplo, uz temperature u većini predela oko 30 do 31 stepen.
Međutim, Đurić najavljuje veliku promenu već od četvrtka.
„Tada će doći do naoblačenja, tako da se u četvrtak i petak uz dosta oblačnosti ponegde očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ali se prema trenutnim prognozama značajnije padavine ne očekuju. Ipak, uslediće priliv nešto svežije vazdušne mase uz postepeni pad temperature, ali će se i dalje zadržati toplo. U toku vikenda se očekuje dalji pad temperature i nešto svežije vreme“, navodi Đurić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala