- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci prave veliku grešku i „ubijaju“ talente

© REUTERS / PETER NICHOLLSDžejdon Sančo
Džejdon Sančo - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2021
Pratite nas
Ema Radukanu, osamnaestogodišnja teniserka iz Velike Britanije, trenutno je tema broj 1 u svetu sporta nakon što je osvojila US Open. Ipak, na Ostrvu nije lako nositi se sa pritiskom koji nametnu mediji, što je kroz istoriju dokazano u slučaju brojnih engleskih sportista.
Talenat je nešto sa čime se čovek rodi, a napornim radom može dodatno da se unapredi, pa kao posledica svega toga stignu uspesi.
Mnogi smatraju da je talenat svega 10 odsto uspeha, dok se 90 odnosi na predanost, treninge i brojna odricanja koje vrhunski sport zahteva.
Čak i prosečni poznavaoci tenisa sasvim sigurno do početka ovogodišnjeg US Opena verovatno nisu čuli za Emu Radukanu, devojku od svega 18 leta, koja je kroz kvalifikacije uspela da se plasira u glavni žreb na US Openu, gde će dve nedelje kasnije, postati kraljica!
Podigla je pehar u Njujorku i to bez izgubljenog seta, što pokazuje o kakvom dijamantu je reč. Ipak, Britanci su majstori za „ubijanje“ talenata, pa se treba nadati da to neće biti slučaj sa Emom.
Setimo se samo Tima Henmana i Endija Marija. Henman koji je u karijeri osvojio skromnih 11 turnira, a na Grend slemovima nije dobacio dalje od polufinala, prečesto je bio toliko isforsiran od strane britanskih medija, a na kraju se ispostavilo da je prosečan igrač.
Endi Mari uspeo je čak da bude prvi na svetu, osvojio je i tri Grend slema, kao i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, ali nije ni blizu onoga što su ostvarili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.
Ispostaviće se da bi takođe „hajp“, odnosno preveliki publicitet i pritisak koji nameću britanski mediji, mogao da bude krivac za (još) jednu karijeru, koja je trebalo da bude daleko uspešnija.
Doduše, povrede su značajno kumovale da Mari ne dosegne visine koje su mu mediji na Ostrvu prognozirali.
Taj hajp medija ne odnosi se samo na tenisere, tu su i raznorazni primeri fudbalera kojima se bespotrebno „napumpa“ cena, a jedan od najsvežijih svakako je Džejdon Sančo.
Talentovani ofanzivni vezista koji je golobrad otišao iz Mančester sitija u Borusiju Dortmund gde je „eksplodirao“, vratio se ovog leta na Ostrvo.
Bombastično je najavljen transfer koji je Mančester junajted platio 90 miliona evra, a od vedete trenutno ni traga ni glasa.
Na marginama je i veliko je pitanje kada će dočekati da pokaže sve što zna.
Ole Gunar Solskjer ga povremeno uvede s klupe, što je premalo za nekog ko je papreno plaćen i koji je u svetskom fudbalu predstavljen kao mega zvezda, kadra za najviše domete.
Sančo je promašio letos penal u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije, baš kao i Bukajo Saka, još jedan engleski „vunderkind“ ili čudo od deteta.
Usledile su brojne preteće poruke na društvenim mrežama pa su se mlade zvezde Arsenala i Junajteda na kratko povukle u ilegalu.
Sada su opet na svojim „radnim mestima“ jer je sezona počela i ponovo moraju da se nose sa svim pritiscima koje nosi savremeni sport, koji često zna da bude surov.
Čizma ponovo osetila moć „srpske levice“: „Samo je pitanje vremena“
U njenoj priči sve je naopako i to je čini jedinstvenom!
Bakočevića izdalo koleno i „udavljen“ je za minut /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala