- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Veliki požar u bolnici u Njujorku /video/

© REUTERS / JANET FASHPožar u bolnici u Njujorku
Požar u bolnici u Njujorku - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Najmanje dve osobe su povređene u velikom požaru koji je izbio u bolnici „Sent Džon“ u Kvinsu u Njujorku. U gašenju učestvuje oko 100 hitnih službi.
Vatrogasne ekipe hitno su došle u bolnicu u četvrti Kvins far rokevej oko 17 sati, rekao je portparol vatrogasnog odeljenja lokalnim medijima, napominjući da je oko 100 hitnih službi odgovorilo na prijavu o požaru. „Njujork tajms“ je izvestio, pozivajući se na vatrogasne zvaničnike, da su dve osobe zadobile lakše povrede u incidentu, prenosi RT.
Snimci koji kruže internetom prikazuju ogroman gusti crni dim koji kulja sa krova bolnice dok plamen izbija i sa prozora na spratu.
Nakon otprilike sat vremena požar je lokalizovan. Strah je izazvao paniku i zgrada je delimično evakuisana, uključujući bolničku službu Hitne pomoći. Očekuje se da će nekoliko pacijenata koji su bili u Hitnoj pomoći u trenutku izbijanja požara biti prevezeni u druge bolnice na nastavak lečenja, izvestili su lokalni mediji pozivajući se na izvor iz gradske Hitne službe.
Bolnica „Sent Džon“ osnovana 1905. godine ima kapacitet od 257 kreveta i jedina je bolnica koja pruža usluge hitne pomoći u gusto naseljenom poluostrvu Rokavej i drugim naseljima u njujorškoj četvrti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala