- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl – Partizan posle tri produžetka pobedio Monako! /video/

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Tivibu sporKK Partizan – turnir u Istanbulu
KK Partizan – turnir u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana pobedili su Monako posle tri produžetka (120:114) na pripremnoj utakmici odigranoj na turniru u Istanbulu.
U Turskoj je viđena specifična utakmica koja je rešena tek posle tri produžetka. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Alen Smailagić sa 32 poena, osam skokova i dve asistencije.
Izabranici Željka Obradovića odigrali su dva različita poluvremena, u prvom su bili sjajni i kontrolisali su igru, dok su u drugom popustili, pa smo gledali neizvesnu završnicu.
Nakon što su imali +15 na poluvremenu, crno-beli opušteno su ušli u treću četvrtinu i Monačani su to iskoristili. Zaigrali su bolje i prednost Partizana je počela de se topi.
Ubrzo se ušlo u egal i tokom cele četvrte deonice na semaforu je bila rezultatska klackalica. Crno-beli uglavnom su bili u prednosti, ali Monako se držao i u poslednjem minutu bilo je jako uzbudljivo.
Partizan je preko Alena Smailagića propustio šansu da dođe do prednosti od dva poseda, a zatim je Brok Motum pogodio trojku za +1 (83:84). U narednom posedu Panter je fauliran, ali je bio polovičan sa bacanja i Monako je imao napad za pobedu (84:84).
Ušlo se u produžetak, dodatnih pet minuta, međutim, ni posle ovog perioda nismo dobili pobednika. Oba tima imala su šansu u završnici, ali koš nisu uspeli da postignu.
Usledio je drugi produžetak. Partizan je imao napad da reši utakmicu, ali Avramović i Smailagić nisu odigrali dobar pik-end-rol i lopta je otišla u ruke Monačana.
Treći put na utakmici ekipa Zvezdana Mitrovića imala je napad za pobedu, ali ni ovoga puta lopta nije htela kroz obruč.
Obradović i Mitrović verovatno nisu želeli da utakmica ovoliko traje, jer je prijateljska i rezultat je u drugom planu, ali ni posle dva produžetka nije bilo pobednika – 102:102.
Konačno, u trećem produžetku dobili smo epilog ovog spektakularnog duela. Partizan je nošen Jamom Madarom i družinom uspeo da slomi otpor Monaka i u nedelju u 19 časova očekuje ga finale sa boljim iz susreta Fenerbahče Uniks.
Alen Smailagić proglašen je za igrača utakmice, pošto je duel završio sa 32 poena, osam skokova i dve asistencije.
© Foto : Skrinšot / Jutjub / Tivibu sporKošarkaš KK Partizan – Alen Smailagić
Košarkaš KK Partizan – Alen Smailagić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Košarkaš KK Partizan – Alen Smailagić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala