- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Renato Grbić, anđeo čuvar sa Dunava, otkriva šta prvo kaže onima koje je spasao I Dok anđeli spavaju

Pratite nas
Gost najnovije emisije „Dok anđeli spavaju“ je alas Renato Grbić zaljubljenik u reku i zajedno sa bivšom suprugom vlasnik restorana „Konoba kod Goce i Renata“. U javnosti je poznat kao heroj sa Dunava koji je spasio mnogobrojne živote onih koji su pokušali da počine samoubistvo skokom sa Pančevačkog mosta.
Sa autorkom emisije Marinom Rajević Savić, Renato je razgovarao o svom životu i tome kako je već sa pet godina sa ocem krenuo u ribarenje, ali i kako je dobio ime koje na latinskom znači ponovo rođen. Ime je dobio po očevom kumu i kako sam priznaje, retko je u Srbiji. Njegovo ime i slava Sveti Nikola, sve je u simbolici zaštitnika i spasitelja.
„Poenta je u tome da daješ nekome novi život, da nekoga spašavaš. Slučajno se desilo da sam bio sa devojkom ispod Brankovog mosta kada je sa njega skočio Branko Ćopić i od tada počinjem ja da spasavam ljude. Moja misija je da dajem ruku spasa,“ kaže Renato Grbić.
Renato i njegov stariji brat Duško četvrta su generacija alasa u porodici, počev od dede Dragoljuba, oca Milivoja i stričeva Nikole i Milovana.
Grbić, koji je dobio nadimak „Supermen", jer je spasao mnogobrojne živote onih koji su pokušali da izvrše samoubistvo skokom sa Pančevačkog mosta, podelio je sa gledaocima i slušaocima Sputnjika Srbije i šta je prvo što kaže onima koje spasi.

„Svakom koga sam spasao rekao sam: Šta ti je! Život je lep!,“ kaže sagovornik emisije „Dok Anđeli spavaju“.

Sve o „Supermenu“ sa Dunava možete čuti u emisiji „Dok Anđeli spavaju“ od 21 čas na portalu i „Jutjub“ kanalu Sputnjika Srbije i slušati na talasima radija „Studio B“.
Renato Grbić, anđeo čuvar sa Dunava I Dok anđeli spavaju - prvi deo
Renato Grbić, anđeo čuvar sa Dunava I Dok anđeli spavaju - drugi deo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala