- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Nemački automobilski gigant nudi radnicima otpremnine i do 400.000 evra

© Foto : PixabayRuinirana fabrika
Ruinirana fabrika - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Automobilski džin „Dajmler“ suočio se s velikim promenama tokom restrukturiranja. Naime, s jedne strane, grupa će se ove godine podeliti u dve nove neovisne kompanije: „Mercedes-Benc“ za automobile i kombije i „Dajmler trak“ za kamione i autobuse.
Proizvođač automobila, s druge strane, želi da postane klimatski neutralan pre 2039. godine i mora svoju proizvodnju potpuno da pretvori u elektromobilnost, prenosi „Biznis insajder“.
Ali kako bi mogao finansijski da podnese velika ulaganja, „Dajmleru“ sledi stroga štednja i to će imati dalekosežne posledice na radnike grupe. Samo u šest nemačkih fabrika postoji rizik od 20.000 otpuštanja radnika.
Izvršni direktor „Dajmlera“ Ola Kalenijus prošle godine je najavio program otpremnina koji je, prema tvrdnjama firme, dobrovoljan. Inženjer u ranim 40-im godinama koji je u firmu došao nakon završetka studija može se nadati otpremnini do 400.000 evra, a ponudu za odlazak već je prihvatilo više od 3.500 zaposlenih, prenosi Večernji list.
Portparol firme naglasio je da ovaj broj ne uključuje radnike koji su napustili „Dajmler“ delimično ili su otišli u punu penziju. Inače bi broj bio znatno veći, rekao je.
Međutim, nisu svi oduševljeni programom otpremnina. „Ne želimo otpremnine”, rekao je za nemačke medije radnik u Untertirkhajmu, koji bi radije da je novac uložen u dalji razvoj.
Mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
EKONOMIJA
Poreski savetnik „pričao“ sam sa sobom 55 sati telefonom da bi izbegao posao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala