Institut za javno zdravlje u Prištini: Odložiti lokalne izbore

© AP Photo / Visar KryeziuIzbori na Kosovu i Metohiji
Izbori na Kosovu i Metohiji - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Institut za javno zdravlje u Prištini preporučio je odlaganje lokalnih izbora, zakazanih za 17. oktobar, zbog opasnosti od povećanja broja zaraženih virusom korona.
Radna grupa je navela da daje tu preporuku na osnovu uticaja koji izborni proces može imati na povećanje slučajeva kovid 19, odnosno na osnovu analize trenutne epidemiološke situacije i izveštaja o hospitalizovanim slučajevima i smrtnosti, objavila je „Koha“.
„Mišljenje je radnog tima kosovskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje da sprovođenje izbornog procesa, koji uključuje javna okupljanja i okupljanja građana, predstavlja rizik za širenje i povećanje broja zaraženih virusom korona, a time i povećan rizik od smrtnih slučajeva“, navela je Radna grupa.
Kako prenosi Kosovo onlajn, s obzirom da izborni proces može imati povećan uticaj na širenje i povećanje broja slučajeva kovid 19, Radna grupa preporučuje odlaganje izbornog procesa, odnosno zabranu javnih aktivnosti i bilo kakvog okupljanja građana do sledeće epidemiološke procene.
Izbori na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SRBIJA
EU šalje na Kosovo izbornu posmatračku misiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala