- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Katai raspoložen – Zvezda rutinski protiv Proletera /video/

© Foto : FK Crvena zvezdaDetalj sa utakmice FK Crvena zvezda – Proleter
Detalj sa utakmice FK Crvena zvezda – Proleter - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter 3:0 u osmom kolu Superlige Srbije.
Izabranici Dejana Stankovića ostvarili su šestu pobedu zaredom u domaćem šampionatu i posle sedam odigranih mečeva imaju 19 bodova, dva manje od prvoplasiranog Partizana.
Crveno-bele do pobede predvodili su Seku Sanogo i Aleksandar Katai koji je dva puta bio strelac – u 28. i 75. minutu.
Od starta utakmice crveno-beli su krenuli sa pritiskom na gol Novosađana, a prvu priliku imao je Rodić, kada je šutirao, nakon sjajne dijagonale koju mu je sa centra igrališta poslao Ivanić.
Tri minuta kasnije, Ivanić je ponovo sjajno proigrao saigrača, ovaj put Dionija, koji se našao „oči u oči“ sa golmanom Petrićem koji je uspeo da odbrani njegov udarac.
© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri FK Crvena zvezda
Fudbaleri FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2021
Fudbaleri FK Crvena zvezda
Nastavili su se žestoki naleti domaćih u ranoj fazi susreta. U sedmom minutu, na centaršut Rodića, dobro je pokušao Gajić, ali je njegov šut po zemlji završio pored gola.
Usledio je period igre bez izglednih prilika, sve do15. minuta. Katai je posle odličnog driblinga „opalio“ po lopti, ali je ona završila pored stative. Inicijativa crveno-belih se nije smirivala, a u 21.minutu, na nabačenu loptu Ivanića skočio je Pavkov, ali ju je poslao iznad prečke.
Samo tri minuta docnije ekipa Dejana Stankovića je povela. Krstičić je izveo slobodan udarac u „srce šesnaesterca“, Degenek sjajno spustio za Sanoga koji je sa nekoliko metara plasirao loptu u mrežu – 1:0.
Nije spuštala ritam Crvena zvezda ni posle prvog pogotka, nego je nastavila da prikazuje ofanzivan fudbal. Krstičić je odmah nakon vođstva imao kolosalnu priliku, ali je prebacio gol.
U 28. minutu Beograđani su duplirali prednost. Katai je izašao pred Petrića, vešto ga predriblao i ubacio loptu u gol – 2:0.
Tempo igre je nakon drugog pogotka delimično splasnuo, a igra se odvijala uglavnom između dva šesnaesterca, sa nekoliko polušansi crveno-belih, kao i jedne za Proleter, te je naš tim na odmor otišao sa dva gola „viška“.
U drugom poluvremenu na teren je ušao Rišairo Živković, kome je ovo bio debi u Zvezdinom dresu. U 50.minutu posle kombinacije Ivanića i Kataija, Pavkov je šutirao sa 15-ak metara, ali je izblokiran.
Crvena zvezda je silno želela da postigne i treći pogodak i u tome je napokon uspela u 75. minutu, kada je Katai ušao u kazneni prostor i matirao Petrića – 3:0.
Do kraja duela, ekipa Dejana Stankovića rutinski je privela meč kraju potpuno kontrolišući sve što se zbiva na terenu.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala