- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „toalet“ – objavljena i statistika kojoj se niko nije nadao

© AFP 2023 / TIMOTHY A. CLARYStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Svetski tenis je doživeo tektonski poremećaj potpuno bizarnom aferom koju je kreirao Stefanos Cicipas, grčki teniser, a stvari su otišle toliko daleko da je „uveden“ novi statistički parametar – vreme provedeno u toaletu.
Stefanos Cicipas je izazvao skandal u duelu sa Aleksandrom Zverevim na turniru Sinsinati, pošto se pauza na koju ima pravo odužila, a čak su se pojavili i glasovi da je sa sobom poneo mobilni telefon ne bi li se konsultovao sa ocem u vezi nastavka meča.
Priča je otišla još dalje, Cicipas je ponovo proveo previše vremena u toaletu tokom iscrpljujućeg duela sa Endijem Marijem, što britanski teniser nije „sportski“ prihvatio već je pokrenuo gotovo kampanju protiv Grka, komentarima i ismevanjem na društvenim mrežama.
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2021
SPORT
Gde je toalet, a gde svemir? /video/
Jasna pravila o vremenu koje je dozvoljeno teniseru da provede u toaletu ne postoje, s tim u vezi ni Cicipas nije prekršio norme, ali je postavljeno pitanje „duha igre“, odnosa prema rivalu i publici.
Priča je otišla i korak dalje, toliko da su analitičari krenuli da se bave merenjem vremena koje je Cicipas proveo u toaletu.
Tako se došlo do podataka da je na Sinsinati turniru čak pet puta koristio mogućnost odlaska sa terena, dvaput protiv Lorenca Sonega.
Cicipas je u duelu sa Italijanom bio van terena čak 16 i po minuta, što je zbir njegovih pauza u duelima sa Feliksom Ože-Alijasimom i Zverevim.
Pola minuta manje Cicipas je bio odsutan u duelu sa Marijem, posle čega je sve krenulo nizbrdo za njega, do toga da je Grk završio takmičenje u trećem kolu, šokantnim porazom od španskog tinejdžera Karlosa Alkarasa.
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2021
SPORT
Skandal-majstor održao buran govor posle debakla: „Optužbe su smešne, ljudi ne znaju ništa o tome“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala