Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šta se to dešava na nebu iznad Beograda: Vojni avioni nadleću prestonicu

© Sputnik / Lola ĐorđevićDom Narodne skupštine Republike Srbije
Dom Narodne skupštine Republike Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Vojna avijacija nadletaće danas i sutra centar Beograda zbog učešća na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, koja će biti održana u subotu sa početkom od 10 sati na platou ispred Doma Narodne skupštine.
Najmlađi oficiri Vojske Srbije biće promovisani u svoje prve činove na svečanosti u subotu. U oficirske činove biće promovisano ukupno 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.
Vojnu akademiju završava 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, među kojima je sedam kadeta iz Oružanih snaga BiH, dok Medicinski fakultet VMA završava 18 mladića i devojaka 7. klase tog fakulteta.
Program svečanosti će uveličati učešće avijacije Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, kao i Reprezentativnog orkestra Garde.

Nadletanje avijacije trajaće danas tokom čitavog dana

Generalna proba svečanosti biće održana danas po podne u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine, prenose Novosti.
Zbog ovoga Beograđane očekuju i brojne izmene u saobraćaju, a biće i većih izmena na linijama gradskog prevoza.
Pojedine ulice biće zatvorene u petak, 10. septembra od 15 do 20 sati, kao i na sam dan svečanosti, 11. septembra, od osam do 13 časova, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Za saobraćaj će biti zatvorene Takovska, od Ulice 27. marta do Kneza Miloša, Kneza Miloša, od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra, Dečanska, od terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, kao i Trg Nikole Pašića, od Terazija do Kneza Miloša, kao i pojedine okolne ulice uključujući i deo Bulevara kralja Aleksandra od Beogradske do Kneza Miloša.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala