- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otac Rumun, majka Kineskinja, a ona Britanka – i igraće finale!

© AP Photo / Elise AmendolaEma Radukanu – US open 2021
Ema Radukanu – US open 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Ema Radukanu, tinejdžerka iz Velike Britanije, igraće finale US opena, pošto je pobedila grčku teniserku Mariju Sakari u dva seta – 6:1, 6:4.
Talentovana teniserka, uz Lejlu Fernandez, najveće je iznenađenje ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD, pošto je došla do, prvo četiri najbolje u Njujorku, čime je postala prva kvalifikantkinja u istoriji US opena koja je prošla u polufinale, a zatim i velikog finala.
Radukanu, trenutno 150. teniserka sveta, rođena je 2002. godine i priča je broj jedan u Americi, jer, ne samo da je putem kvalifikacija došla do glavnog žreba, već nije izgubila nijedan set.
Redom su padale Stefani Vogel, Šuai Žang, Sara Soribes Tormo, Šelbi Rodžers, Belinda Benčić i na kraju Marija Sakari.
Šest mečeva, 12 setova, nula izgubljenih – impresivan podatak.
Do polufinala eliminisala je teniserku (Šelbi Rodžers) koja je pobedila prvu teniserku sveta Ešli Barti, a zatim je u četvrtfinalu bila bolja i od aktuelne olimpijske šampionke.
Sve to radi jako dominantno, te joj ni u polufinalu Marija Sakari nije bila teži rival i za samo 85 minuta prošla je u veliko finale.
Radukanu je, bez sumnje, zvezda u nastajanju, a zanimljivo je pogledati njeno poreklo, pošto je jasno da po imenu i prezimenu nije sto odsto Britanka.
Otac Eme je Rumun, majka je Kineskinja, a ona je rođena u Kanadi, dok je odrasla u Londonu. Živopisno.
Zajedno sa roditeljima preselila se u London kada je imala dve godine i odrasla je u Velikoj Britaniji pod čijom zastavom i igra na VTA turu.
U profesionalne vode ušla je sa 16 godina, a ove je napravila najveći pomak. Na Vimbldonu je došla do osmine finala, a na US open do najvećeg uspeha u karijeri.
Na sledećoj VTA listi očekuje je veliki pomaka, te je minimum očekuje je 31. pozicija, a ukoliko osvoji biće 23. teniserka sveta.
Veliko finale između tinejdžerka, Radukanu i Fernandez, na programu je u subotu u 22 časa.
Federer je favorit za legendu, a Đoković ima „jedan uslov“
Tužan kraj bajke mladog asa: „Nisam mogao da izdržim“ /video/
Puste želje Matsa Vilandera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala