- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prolile su krv, suze i znoj da bi Amerika dobila tinejdž finale /video/

© Robert DeutschEma Radukanu
Ema Radukanu - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Na US Openu, poslednjem ovosezonskom Grend slemu u finalu, igraće dve tinejdžerke - Lejla Fernandez i Ema Radukanu. Biće to prvo tinejdž finale još od 1999. godine, kada su na Vimbldonu rekete ukrstile legendarne Martina Hingis i Serena Vilijams.
U Njujorku će biti ispisana istorija. Kvalifikantkinja Ema Radukanu koja ima samo 18 leta stigla je do velikog finala a da nije izgubila set!
Teniserka iz Velike Britanije je u polufinalu bez ikakvih problema pobedila favorizovanu Mariju Sakari iz Grčke rezultatom 6:1, 6:4.
S druge strane, čudo od deteta iz Kanade – 19-godišnja Lejla Fernandez bila je uspešnija od druge igračice sveta Arine Sabalenke – 7:6, 4:6, 6:4.
Jasno je da je za obe igračice ovo najveći uspeh u karijeri. Kanađanka je u Montereju osvojila svoj prvi WTA turnir, dok će Britanka rođena u Kanadi, ući u istoriju kao prva igračica koja je do Grend slem finala stigla kroz kvalifikacije.

„Iza mene su godine napornog rada, suza i krvi. Svega. Želela sam finale i borila sam se za svaki poen. Ne znam kako sam dobila taj zadnji poen, ali drago mi je da jesam“, rekla je Lejla Fernandez.

Identičan šok, ujedno i oduševljenje i kod Eme Radukanu.
„Iskreno, ne mogu da verujem šta se dešava. Šok! Ludo! Vreme prolazi pored mene ovde u Njujorku. Osećam se kao da sam upravo došla u Ameriku, a tri nedelje kasnije sam u finalu. Ne verujem i dalje šta mi se događa“, poručila je iskreno Radukanu.
Lejla Fernandez i Ema Radukanu sastale su se dosad samo jednom, bilo je to na juniorskom Vimbldonu 2018. godine, i tada je Radukanu slavila rezultatom 6:2, 6:4.
Ostaje da se vidi koja od dve tinejdžerke će u subotu osvojiti Grend slem trofej i ispisati nove zlatne stranice belog sporta.
Nastavlja se najlepša bajka US Opena – čudo od deteta je u finalu!
Đoković saznao termin duela sa Zverevim
„Đoković nije heroj kao Federer i Nadal, ali...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala