- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Operater „Severnog toka 2“: Kako je izgledalo spajanje poslednjih delova gasovoda /video/

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografija Zastava sa logom kompanije "Nord strim 2" koja vodi izgradnju gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
 Zastava sa logom kompanije Nord strim 2 koja vodi izgradnju gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Danas su povezane danske i nemačke deonice drugog kraka gasovoda „Severni tok 2“, a operater „Nord strim 2 AG“ i dalje namerava da pusti gasovod u rad do kraja ove godine, navodi se u saopštenju te kompanije.

„Pomoću barže za postavljanje cevi 'Fortuna' danas su međusobno spojene deonice drugog kraka 'Severnog toka 2', koje se protežu od obale Nemačke i iz voda Danske. Dalje će se obavljati pripremni radovi i testiranje opreme kako bi pustili gasovod u rad do kraja ove godine“, navodi se u saopštenju „Nord strim 2AG“.

Kompanija je takođe objavila video na kome je prikazano kako su cevi podigli na površinu Baltičkog mora i zavarili. Nakon toga su ih sastavljene vratili na morsko dno.
Jutros je u potpunosti završena izgradnja gasovoda „Severni tok 2“, saopštila je ruska kompanija „Gasprom“.
Projekat „Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda, čiji ukupni kapacitet iznosi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala