Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Odložen sastanak dela opozicije sa Vučićem

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICSastanak Radne grupe za međustranački dijalog koji se odvija bez stranaca u Skupštini Srbije
Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog koji se odvija bez stranaca u Skupštini Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca je završen, a učesnici su saopštili da će sa predsednikom Srbije i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem razgovarati sledeće nedelje.
Novinarima su to preneli lider Dveri Boško Obradović, predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i predsednik POKS-a Žika Gojković.
Prema ranijim najavama, sastanak dela opozicije sa Vučićem je trebalo da se održi sutra.
Milica Đurđević Stamenkovski je izjavila da se sastanak sutra neće održati iz više razloga — jedan od njih je svečanost ispred Narodne skupštine, a drugi je „ekološki protest“.
„Većina nas iz opozicije je smatrala da nije prigodno da se u takvom ambijentu održi sastanak, jer ne želimo da bilo šta što bismo eventualno dogovorili ostane u senci bilo kog političkog događaja“, rekla je ona.
Kako je istakla, opozicija još nije dobila odgovor na amandmane.
„Postoje crvene linije koje ne želimo da pređemo i postoje zahtevi koji su za nas presudni i koji će biti ključne stavke u pogledu toga da li ćemo potpisati sporazum“, poručila je predstavnica Zavetnika.
Navodeći da su Zavetnici imali 10 zahteva, a da je ispunjen jedan, ona je navela da ta stranka ne želi da bude remetilački faktor zbog toga i da želi kompromis.
Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da, kako sada stvari stoje, ne vidi da će sporazum biti potpisan na narednom sastanku.
„Mislim da još moramo dosta toga da prodiskutujemo i da sve zavisi od političke volje vladajuće koalicije. Ne želim da verujem da im sporazum nije cilj i da će zatezati oko nekih nekih tehničkih stvari“, dodala je ona, preneo je Tanjug.
Boško Obradović je izjavio da će Predsedništvo Dveri posle sastanka sa Vučićem odlučivati da li će potpisati Sporazum sa vlastima o poboljšanju izbornih uslova.
„Stigli smo do velikog finala, vlast je jasno rekla šta je za njih neprihvatljivo, mi smo rekli šta je za nas ključno i bez čega mi ne možemo da potpišemo sporazum“, rekao je Obradović.
Istakao je da opozicija mora dobiti članove u stalnom sastavu RIK-a, da mora biti formiran Nadzorni odbor koji će kontrolisati primenu sporazuma i kompletan izborni i predizborni proces i da se moraju napraviti konkretni pomaci u sferi medija.
Srbija, izbori - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SRBIJA
Šta predlažu evroposlanici za izborne uslove
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala