- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Druga odbrana Beograda

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković i Mateo Beretini
Novak Đoković i Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Novak Đoković u polufinale US opena plasirao se nakon pobede protiv Matea Beretinija,italijanskog igrača, koji je nakon četvrtfinala istakao da je Srbin najbolji na svetu.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, po četvrti put savladao je Matea Beretinija, Italijana sa kojim je srpski as stigao u poziciju zanimljivog rivaliteta, iako je svaki put protiv njega slavio.
Razlog tome je činjenica da je Beretini u aprilu ove godine postao šampion prvog turnira u Beogradu nakon što je savladao ruskog rivala procvetalog u poslednjih godinu dana, Aslana Karaceva.
Upravo je ruski teniser dodatan sastojak celoj priči jer je Đokovića savladao u polufinalu, čime je 34-godišnjak iz beogradskog naselja Banjica propustio šansu za osvajanjem trofeja u svom gradu.
Ipak, uzvratio je Novak na narednom turniru u prestonici Srbije, stigao je do dugo željenog trofeja, a nakon plasmana u polufinale US opena i potvrdio je kuriozetan momenat da su se dva prvaka Beograda sastala u mečevima velikog značaja na dva Grend slem turnira u godini.
Oba puta je pobedio Đoković, oba puta je odbranio titulu osvojenu u Beogradu, najpre u finalu Vimbldona, potom u četvrtfinalu US opena.
Meč sa Beretinijem za Novaka je značio i obaranje rekorda Rodžera Federera po broju pobeda protiv Top 10 igrača.
Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
SPORT
Novak oborio Federerov rekord, ali sistem kaže: „Ne!“
Svestan je toga i Beretini koji je nakon meča istakao da se ponadao da može da pobede kada je osvojio set, ali da je ubrzo nakon toga video da on nema oružje za svetskog broja jedan.
Osetio sam se sjajno što sam osvojio taj set, mislio sam da će se više umoriti. Njega to ne zanima. On crpi energiju iz izgubljenog seta. Isto se desilo i na Vimbldonu. Znao sam kako igra, on je najbolji svih vremena. Ne možete mnogo da uradite kada igra tako“, objasnio je osmi reket sveta.
Mateo je istakao da koliko god igrao dobro ne može da dostigne Novakov nivo.
„Osećao sam se dobro, igrao sam dobro. On ima to nešto, što ga čini najboljim igračem svih vremena, uvek zna da podigne nivo igre. Nije bitno kako igraš, on igra bolje. Nisam mogao protiv njega, zaslužio je da pobedi“, objasnio je italijanski as.
Osmi reket sveta našao je utehu u tome da mu je meč sa Đokovićem sjajna lekcija.
„Dobra stvar je što mnogo naučim iz svakog meča protiv njega. Ne mogu da se žalim, video sam statistiku. Igrao sam dobro, ali bio je bolji“, iskren je bio Beretini.
Iako je u izjavi već nazvao Novaka najboljim teniserom svih vremena, kada su ga novinari upitali da tu titulu dodeli jednom članu „velike trojke“ Mateo je bio nesiguran.
Ipak, nije uspeo da sakrije koliko se divi Novaku.
„To je uvek nezgodno pitanje jer svako ima svoje mišljenje i tu su i statistika i ostali segmenti. Znam samo da gledamo nešto što se ranije nije dešavalo. Kada pogledate brojke, vidite da Novak radi nešto što niko nikada nije. Mnogima je najbolji svih vremena jedan od njih i svi kažu različito. Čast je igrati sa Novakom“, objasnio je Beretini.
Italijanski teniser igra sjajnu sezonu, ali mu na Grend slemovima fali sreće.
Na Rolan Garosu vodio je borbu sa Đokovićem u četvrtfinalu, zatim je na Vimbldonu došao do finala, ali ga je opet sačekao prvi reket sveta.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
SPORT
Pilić za Sputnjik: „Novaka ne zanima osveta, 'poješće' Zvereva ako bude u šestoj brzini“
Novak Đoković posle pobede u prvom kolu Olimpijskih igara - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2021
SPORT
Ko je devojčica koju je Novak obradovao poklonom? /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
SPORT
„Đoković nije heroj kao Federer i Nadal, ali...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala