- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Muke po Luki: Realova dva tima, on nije u njima

© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Nema sreće za Luku Jovića ni ove sezonu u Real Madridu, bar prema tvrdnjama uglednog španskog lista Marka. Konstatovano je da trener kraljevskog kluba Karlo Ančeloti na raspolaganju ima dva tima, spoj iskustva i mladosti, ali se ni u jednom od njih nije našao Srbin.
Dolazak supertalentovanog veziste Eduarda Kamavinge iz Rena je prema kolegama iz španske Marke samo dodatno naglasio kontrast u sastavu Reala, koji pleni iskustvom i mladošću.
Italijan ima dva tima, jedan koji ima prosek 31 godinu, i drugi 21,6 godina. Prvih, tih starijih 11 najtrofejnijeg kluba na planetu čine: Kurtoa, Načo, Karvahal, Alaba, Marselo, Kazemiro, Kros, Modrić, Bejl, Benzema i Azar.
Kada je slučaj sa mlađim sastavom tu su mesta rezervisana za: Lunina, Parka, Valjeha, Militaa, Gutijereza, Blanka, Kamavingu, Valverdea, Asensija, Rodriga i Vinisijusa.
Ipak, jasno je da ovo nije vizija Karla Ančelotija, onog koji odlučuje ko će na teren, a ko na klupu, ovo je samo konstatacija novinara Marke, lista koji je odlično upoznat u dešavanja u Realu i koji pomno prati svaki potez italijanskog stručnjaka.
Jović je u dosadašnja tri kola Primere u dva navrata ulazio sa klupe. Prvo protiv Alavesa, kada je u 89. minutu zamenio Karima Benzemu, dok je protiv Levantea (3:3) kročio na teren umesto Valverdea u 82. minutu.
Sve po potvrđuje da bivši golgeter Ajntrahta iz Frankfurta i Crvene zvezde šansu dobija na kašičicu, dok njegovi konkurenti, pre svih Vinisijus Žunior, postižu golove.
Brazilac je ušao s klupe protiv Levantea, u ludom meču sa šest golova, i čak dvaput se upisao u strelce, što Joviću dodatno komplikuje i ovako tešku situaciju.
Real Madrid naredni meč u Primeri igra u nedelju od 21 čas, kada dočekuje Seltu iz Viga. Biće to idealna prilika da se na delu vidi da li je Marka u pravu prilikom dva tima u kraljevskog kluba, u kojima nema mesta za srpskog golgetera, ili će iz Don Karlo demantovati.
Holanđani se poklonili srpskom „umetniku u kopačkama“
Španci držali čas fudbala u Prištini, a Kosovo nisu pomenuli /video/
Srbija je naletela na zid – star svega 19 godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala