- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ne možemo se pouzdati u zapadne partnere, zato treba da se osiguramo

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Zapad se odlučio na zaoštravanje odnosa sa Rusijom bez presedana i Moskva sada nije i ne može biti uverena u pouzdanost zapadnih partnera, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Glavni zadatak je, dodao je on, osigurati nezavisnost zemlje u ključnim oblastima.
On je podsetio da se protiv Rusije uvode sankcije bez presedana i koriste drugi elementi nelojalne konkurencije, da Zapad pokušava da zakoči razvoj Rusije.
„Pri tome mi nikako ne upadamo u autokratiju, samoizolaciju, konfrontaciju, otvoreni smo za saradnju sa svakim ko želi da sarađuje na ravnopravnoj bazi, bez bilo kakvih ultimatuma, diktata već na bazi diplomatije, iskustva traženja kompromisa, balansa interesa“, naveo je Lavrov na forumu savremenog novinarstva „Čitava Rusija 2021“.
Ako Zapad bude spreman za tako nešto, koliko sutra ćemo obnoviti odnose na bazi uzajamne koristi, dodao je ruski ministar.
„Ali, u ovom trenutku mi nismo i ne možemo biti uvereni u pouzdanost naših partnera i, naravno, treba da se osiguramo, ostajući otvoreni prema svetu, ali da od tog sveta ne zavisimo u ključnim, kritičnim oblastima života i razvoja“, istakao je Lavrov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala