- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kum ga je 'izdao', ali bi on sve isto uradio

© AP Photo / Joan MonfortKun Aguero
Kun Aguero - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
Pratite nas
Serhio Aguero koji je ovog leta stigao bez obeštećenja u Barselonu iz Mančester sitija, poručio je da se ne kaje zbog dolaska u Kataloniju nakon što je klub napustio njegov kum Lionel Mesi.
Medije na Pirinijima zanimalo je kakav je stav iskusnog napadača koji je nekada branio boje Atletiko Madrida, po pitanju toga da je legendarni Mesi napustio klub posle toliko godina, što je malo ko očekivao.
Konkretno pitanje je glasilo da li bi došao da je znao da će Mesi da ode:
„Da, bez sumnje”, rekao je Argentinac za Mundo Deportivo.
„Želeo sam da dođem u Barselonu i da igram za veliki klub. Postoji mnogo igrača koji će se odreći novca i koji će doći. Čak i ako se klub finansijski poboljša i bude dobro stojeći, pretpostavljam da će nagraditi najmlađe, a ne mene. Postajem sve stariji, nisam ovde došao zbog novca. Došao bih u Barselonu bez obzira na situaciju“, poručio je Kun Aguero.
Argentinac je svestan da se njegova karijera približava kraju, a kako je u Sitiju sve češće bio na klupi, čemu su značajno kumovale i povrede, rešio je da napusti Ostrvo.
„Kada je počeo razgovor sa Barselonom, znao da sam finansijski neću moći da dobijem ono što sam imao u Sitiju, ali sam rekao svom agentu da me nije briga za novac, da želim da odem u Barselonu. Svaki igrač želi da bude u Barseloni. Ukazala se mogućnost, rekao sam da bez sumnje želim da dođem i da pomognem da se poprave stvari ovde“, izjavio je Aguero koji se ubrzo u klub ponovo povredio.
Očekuje se da bi iskusni napadač trebalo da istrči na teren u oktobru.
Podsetimo, Aguero je u Premijer ligi postigao 260 golova i upisao 73 asistencije, dok je za Atletiko postigao 100 pogodaka.
U Barseloni su uvereni da će uspeti s velikim uspehom da nosi bordo-plavi dres nakon što su klub napustili Lionel Mesi i Antoan Grizman, koji se vratio u Atletiko Madrid.
Albanac i broj „13“ zadali muke Špancima
Muke po Luki: Realova dva tima, on nije u njima
„Luda glava“ iz Srbije je donela ćirilicu u London: „Podignite mu spomenik!“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala