- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španci držali čas fudbala u Prištini, a Kosovo nisu pomenuli /video/

© REUTERS / LAURA HASANIFudbaleri Španije
Fudbaleri Španije - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri Španije rutinski su pobedili selekciju takozvanog Kosova u Prištini - 2:0 (1:0), a interesantno je da njihov komentator tokom prenosa nije pomenuo reč Kosovo.
Društvene mreže usijale su se od komentara na račun pomenutog komentatora koji je umesto reči Kosovo, koristio sinonime poput samoproklamovane države, ili domaće, lokalne ekipe, tima u plavim dresovima.
Jasno je da je to i te kako razbesnelo domaćina, ali protiv toga nije mogao da se izbori, kao ni protiv Toresa i ekipe na terenu, pa su Muriđi, Rašica i ostali pognute glave napustili teren.
Golove za „crvenu furiju“ postigli su Pablo Fornals u 32. i Feran Tores u 90. minutu.
Inače, utakmica u Prištini imala je uvertiru, pa ne čudi ono što se dogodilo, odnosno način na koji je španski komentator prenosio kvalifikacionu utakmicu šestog kola B grupe za plasman na Mundijal u Kataru 2022. godine.
Pablo Sarabija je na konferenciji pred meč takođe odbio da izgovori reč Kosovo, već je takođe koristio sinonim domaći tim.
Podsetimo, Španija ne priznaje nezavisnost Kosova i zbog toga je već bila na udaru, i Fudbalski savez je u nekoliko navrata bio suočen sa pritiscima i mogućim kaznama jer je hteo da odustane od duela sa tzv. selekcijom Kosova.
Ipak, ni navijači iz Prištine na kraju nisu ostali dužni Špancima, već su dok je intonirana gostujuća himna podigli su veliku kosovsku zastavu.
„Dobro došli u Republiku Kosovo“, bila je poruka koju su domaće pristalice poslale fudbalerima i stručnom štabu Španije.
U svakom slučaju, ostaće upamćeno da je Španija u Prištini slavila pobedu, a da reč Kosovo nije upotrebila.
Izabranici Luisa Enrikea su lideri Grupe B sa 13 bodova, dok je tzv. Kosovo na pretposlednjoj poziciji sa četiri osvojena boda iz pet odigranih utakmica.
Poslednja je Gruzija koja ima samo bod.
Nije greh slavno poginuti
Srbija je naletela na zid – star svega 19 godina
Kraj drame: Fudbaler evakuisan – preko Engleske do Srbije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala