- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin poziva Evropu da primi avganistanske migrante

© REUTERS / KACPER PEMPELGrupa migranata na granici Poljske i Belorusije
Grupa migranata na granici Poljske i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da bi Zapad trebalo da prihvati avganistanske izbeglice koji se nalaze na belorusko-litvanskoj i belorusko-poljskoj granici.
„Neki Avganistanci dolaze na belorusko-litvansku i belorusko-poljsku granicu. Čak i da tamo nisu samo Avganistanci, već sve redom proteruju sa teritorije evropskih država, uključujući i Avganistance. Ne razumem ovu logiku“, rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon razgovora sa svojim beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom.
„Možete da krivite Belorusiju za šta hoćete, ali bar vodite ove Avganistance“, rekao je Putin.
„Kuda da ih proteramo? U Avganistan? A onda će od nas tražiti da ih izvedemo odatle. Nema nikakve logike“, zaključio je Putin.
Sa svoje strane, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da je sa Putinom detaljno razgovarano o aktuelnim međunarodnim problemima, pre svega o nestabilnosti u Avganistanu.
„Čak smo i mi (Belorusija), koji se nalazimo u centru Evrope, daleko od vojnih dejstava, osetili posledice avganistanske krize. Pogledajte šta se dešava sa izbeglicama na našim granicama, kako se ponaša progresivni Zapad, stalno zveckajući oružjem. U ovim uslovima dotakli smo se teme savezničke vojne vežbe ‘Zapad 2021’. Jedinstveno suprotstavljanje zajedničkim izazovima i pretnjama samo će se povećavati“, istakao je Lukašenko.
Pročitajte još:
Putin i Lukašenko tri i po sata u Kremlju: Usaglašeni svi programi o integraciji dve države
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala